22.09.2021-12:21 (Son Güncelleme:19.07.2022-16:55)


1

Yaptıkları olay oldu!

Yaptıkları olay oldu!

Mario Balotelli'nin geride kalan sezon Beşiktaş ile deplasmanda oynanan karşılaşmada attığı golün ardından siyah beyazlıların eski teknik direktörü Sergen Yalçın'a yönelik hareketi gündeme oturmuştu.



2

Futbolcunun hayatı

Futbolcunun hayatı

İtalyan yıldız Mario Balotelli, 12 Ağustos 1990 tarihinde Palermo'da doğmuştur. Futbola ilk olarak Lumezzane takımının alt yapısında başlayan futbolcu buradan sergilediği performans ile Inter alt yapısına katılmıştır. Inter altyapısında gösterdiği başarılı performans ile kısa sürede Inter'in A takımına yükselen futbolcu. Başarılı performansının ardından İngiliz devi Manchester City'e transfer olmuştur. Futbolcunun Manchester City'den sonra ise kariyeri çok çalkantılı geçmiştir. Liverpool, Milan, Nice, Brescia ve son olarak İtalya ekibi Monza'ya transfer olan futbolcu takımlarında bir türlü dikiş tutturamamıştır. Yıldız futbolcu son olarak 7 Temmuz 2021 tarihinde Süper Lig'e yeni yükselen Adana Demirspor'a transfer olmuştur. Futbolcunun Adan Demirspor'a transferi büyük ses getirmiştir.



3

Başarıları nedir?

Başarıları nedir?

Mario Balotelli, Inter formasıyla Şampiyonlar Ligi'nin yanı sıra İtalya ligini 3 kere kazanmıştır. Manchester City ile de İngiltere ligi ve İngiliz Kupa Şampiyonluğu mutluluğu yaşamıştır.



4

Mevkisi nedir?

Mevkisi nedir?

İtalyan yıldız Mario Balotelli ana mevkisi santrafor olmanın yanı sıra sağ kanat ve sol kanatta da forma giyebilmektedir.



5

Kariyerinde kaç golü var?

Kariyerinde kaç golü var?

Mario Balotelli kariyeri boyunca 420 maça çıkarken 172 gol atmış ve 39 asist yapmıştır.



6

Kaç yaşındadır?

Kaç yaşındadır?

Mario Balotelli 31 yaşındadır.



7

Kilosu nedir?

Kilosu nedir?

Mario Balotelli 88 kg ağırlığa sahiptir.



8

Milli takıma çağrıldı!

Milli takıma çağrıldı!

Mario Balotelli, Adana Demirspor'da sergilediği başarılı performansın ardından İtalya Milli Takımı'na geri çağrıldı. Yaşanan bu gelişme büyük ses getirdi.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR