Mantarlı Börek Nasıl Yapılır? Mantarlı Börek Tarifi

Her öğünün yiyeceği mantarlı börek nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Hem doyurucu hem lezzetli olan bu enfes tarife sofralarınızda yer açmak isteyeceksiniz... İşte hazırlanışı.

24.06.2019-12:14 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-12:04)

Üstü çıtır ağızda dağılan bu enfes lezzetin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız haberimize bir göz atmanızda yarar var. Peki mantarlı börek nasıl yapılır? Mantarlı böreğin malzemeleri neler?

MANTARLI BÖREK TARİFİ  

MALZEMELER: 

2 adet yufka, 500 gram kestane mantarı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adetkuru soğan, 2 adet domates,1 tutam tuz,1 tutam karabiber.

Yufkayı ıslatmak için:

1 su bardağı su, 1/2 su bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI: 

Mantarları temizleyip küp küp doğrayın. Soğanları da doğrayın ve domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alın ve mantarları içine atıp, kavurun. Mantarlar sularını bıraktıklarında içlerine doğradığınız soğanları ilave edin, birkaç defa karıştırın ve domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiber de ekledikten sonra, kapağını kapatıp, 10 dakika daha pişirin.

İç harcı pişerken, yufkaları, her bir yufkadan 8 dilim olacak biçimde kesin. Bir kasede su ve yağı karıştırın. Kestiğiniz her bir dilimine hazırladığınız bu yağlı sudan iyice sürün ve geniş kenarına hazırladığınız iç harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarmaya başlayın. Hazırladığınız börekleri, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine sıralayın. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırladıktan sonra, kalan yağlı suyu böreklerin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp sonra sıcak ya da oda ısısında servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağ kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal