Enfes Mantarlı Börek Tarifi

Protein kaynağı olan mantar ile böreği bir araya getirdik! Mantar severlerin parmaklarını yiyeceği mantarlı börek tarifini çay saatlerinde ya da atıştırmalık olarak çok seveceksiniz.

20.06.2019-09:20 - (Son Güncelleme: 20.06.2019-09:11)

Evde kolayca yapabileceğiniz mantarlı börek tarifini sizler için derledik. Evde mantarlı börek nasıl yapılır? Mantarlı börek yapmanın püf noktaları nelerdir? Gelin birlikte bakalım.

MANTARLI BÖREK TARİFİ

MALZEMELER; 2 adet yufka, 500 gram kestane mantarı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet kuru soğan, 2 adet domates, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 1 su bardağı su, 1/2 su bardağı sıvı yağ yeterli olacaktır. 

HAZIRLANIŞI; Mantarları temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Soğanları da küp küp doğrayın ve domateslerin kabuklarını soyduktan sonra onları da küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya dökün ve mantarları içine atıp, kavurmaya başlayın. Mantarlar sularını bıraktıklarında içlerine doğradığınız soğanları ilave edin, birkaç kez karıştırın ve domatesleri ekleyin.

Tuz ve karabiber de ilave edildikten sonra, kapağını kapatıp, 10 dakika kadar pişirin.
İç harcı pişerken, yufkaları, her bir yufkadan 8 dilim çıkacak biçimde kesin.
Bir kasede su ve yağı karıştırın. Kestiğiniz her bir dilimine hazırladığınız yağlı sudan iyice sürün ve geniş kenarına hazırladığınız iç harçtan katın ve sigara böreği sarar gibi sarın. Hazırladığınız börekleri, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine güzelce dizin.

Tüm yufkaları bu şekilde hazır hale getirdikten sonra, kalan yağlı suyu böreklerin üstüne sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra servis edebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal