Manisa'da çiftçilik yapan bir kişi siyah bir sıvı keşfetti! TPAO yetkilileri önek numuneler aldı!

Manisa Sahilli ilçesinde bir çiftçinin zeytin bahçesinde yanıcı ve petrole benzeyen siyah sıvı fark etti. Yetkililer olayla ilgili incelemek yapmak için harekete geçtiler. TPAO yetkilileri olay yerine gelerek sıvıdan numuneler aldılar.

30.05.2022-17:40 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-17:40)

Manisa Sahilli ilçesinde öyle bir olay gerçekleşti ki herkeste büyük heyecan yarattı. Bir çiftçinin zeytin bahçesinde yanıcı ve petrole benzeyen siyah sıvı fark etti. Siyah sıvıyı fark etmesinin ardından yetkililere haber verdi. Yetkililer olayla ilgili incelemek yapmak için harekete geçtiler. TPAO yetkilileri olay yerine gelerek sıvıdan numuneler aldılar.

"Çıkacak sonucu bekliyoruz"

Manisa Sahilli ilçesine bağlı Yağbasan Mahallesi'nde çiftçilik ile uğraşan Mustafa Yüksel, keşfettiği sıvı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yüksel, “Tarlamdaki sondajdan çıkan yanıcı sıvı nedeniyle sabah saatlerinde TPAO yetkilileri numune aldı. Numune sonuçlarına göre bir değerlendirilme yapılacak. Çıkacak sonucu bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


"Bir sızıntı olduğu değerlendiriliyor"

AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, bu bölgenin TPAO'nun ruhsatlı bölgesi olduğunu dile getirerek,  “Yağbasan Mahallesi sahası, şu anda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından sondaj ve arama çalışması için ruhsatlandırılmış bir bölge. Kesin sonuçların kısa bir süre içerisinde gelmesini bekliyoruz. Ancak ilk izlenimlere göre bu sızıntının o bölgede yer alan fay hatlarından kaynaklanan bir sızıntı olduğu değerlendiriliyor” ifadelerine yer verdi 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal