En gelişmiş sondaj gemisi TPAO Cebelitarık'tan geçti! Görevine başlıyor, doğal gaz aramalarında yeni boyut kazandıracak

TPO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Türkiye'nin 4. sondaj gemisini duyurdu. 19 Mayıs'ta Mersin'de olması planlanıyor.

12.05.2022-10:40 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-14:54) En gelişmiş sondaj gemisi TPAO Cebelitarık'tan geçti! Görevine başlıyor, doğal gaz aramalarında yeni boyut kazandıracak

Bu yaz Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arayacak olan Türkiye’nin 4. sondaj gemisi Cezayir açıklarından Türkiye’ye doğru seyir halinde. Türkiye’nin Fatih, Kanuni ve Yavuz'dan sonra 4. sondaj gemisi 19 Mayıs’ta Mersin’de olması planlanan gemi, Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz araması yapacak.

Türkiye'nin 4'üncü ve en gelişmiş sondaj gemisi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin’in yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 4'üncü ve en gelişmiş sondaj gemisinin Cebelitarık'tan geçtiğini söyleyen Bilgin, Doğu Akdeniz'de yeni bir sondaj süreci başlatacaklarını, geminin de burada görevlendirileceğini dile getirdi.

Türkiye Sondaj Gemisi

Sürdürülebilir gücümüzün göstergesi

TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Derin denizlerde bir sondajın maliyetinin yabancı ortaklarla 246 milyon dolara, TPAO'nun imkanlarıyla ise 33 milyon dolara mal olduğunu kaydeden Bilgin, "Bu da derin denizlerde rekabet edilebilir, sürdürülebilir gücümüzün göstergesi." İfadelerini kullandı.

İlk üretim 2023'te olacak

Bulunduğu açıklamada Bilgin, Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gazla ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirerek "Karadeniz'de ilk üretim 2023'te olacak. Başlangıçta günde 10 milyon metreküp, plato üretimde günlük 40 milyon metreküp gaz üretilecek." diye konuştu.


Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal