Mandalinalı Çikolatalı Tart

Yaz meyvelerine yavaş yavaş veda ettiğimiz şu günlerde kış meyvelerinden yapılan tarifler için kolları sıvadık. Enfes bir mandalinalı tart kış akşamlarınıza eşlik edecek.

26.09.2019-13:01 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-12:53)

Ağızlarda mayhoş bir lezzet  bırakan mandalinayı tartla denediniz mi? İkramlık hazırlayacağınız bu  enfes tarifi hazırlamak için sabırsızlanacaksınız.

MANDALİNALI ÇİKOLATALI TART

Malzemeler:

-Tart hamuru
-2 mandalina
-1,5 su bardağı krema
-300 gr çikolata
-75 gr tereyağı
-2 yemek kaşığı portakal suyu
-1 su bardağı şeker
-1 mandalina kabuğu ve suyu
-2 mandalina
-1 su bardağı su
-Bir tutam tuz

Hazırlanışı:

-Tart hamurunuzu 180 derece fırında 15 dk süre ile pişirin.
-Bu esnada kremayı kaynatıp ateşten indirin içine çikolataları ilave edip karıştırın ardından tereyağı, portakal suyu, mandalina kabuğu, mandalina suyu ve tuzu ekleyin.
-Ardından 2 mandalinayı ince doğrayın bir sos tenceresinin içersine su ve şekeri katın ve mandalinaları ekleyin iyice kaynatın ve mandalinaları yumuşadıktan sonra içinden alıp tel üzerinde soğumaya bırakın.
-Şurubu 2-3 dk daha kaynatarak koyulaşmasını sağlayın. Çikolatayı pişip soğuttuğunuz tart hamurunun üstüne dökün ve buzdolabında bekletin.
-Ardından mandalinaları dizin ve soğuyan şurubu dökerek ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR