Mandalinanın Çekirdeğine Dikkat!

Kış ayları gelsinde tüketelim diye can attığımız şifa meyvelerinden biri de mandalinadır. Mandalinanın kişi sağlığına birçok faydası bulunur fakat mandalinayı tüketirken çekirdeğine dikkat etmek gerekir.

14.01.2019-12:45 - (Son Güncelleme: 14.12.2021-18:44)

Kış ayları gelsinde tüketelim diye can attığımız şifa meyvelerinden biri de mandalinadır. Mandalinanın kişi sağlığına birçok faydası bulunur fakat mandalinayı tüketirken çekirdeğine dikkat etmek gerekir. Bunun sebebi ise mandalina çekirdeğinin apandisit organını tıkanmasına yol açabiliyor olması...

MANDALİNA KANSERİ ÖNLÜYOR!

Çekirdeğini ayırdıktan sonra mandalinayı yeterli miktarda tüketmemiz gerekir, bunun sebebi ise içerdiği vitaminlerdir.

-C vitamini başta olmak üzere içerdiği A, B vitaminleri, kalsiyum, lif, potasyum, demir, fosfor ile tam bir şifa olan mandalinanın binbir yararı bulunmaktadır.

-B vitamini açısından oldukça zengin olan mandalina yeni hücrelerin oluşmasına katkı sunuyor.

-İçeriğindeki folat sayesinde kansere yol açabilecek DNA değişikliklerini engelleyerek akciğer, meme, kolon, yemek borusu ve mide kanseri gibi bazı kanser türlerinin oluşum riskini azaltıyor.

- İçeriğindeki lif ile uzun süre tokluk sağlıyor. Yapılan çalışmalara göre, mandalina obezite sorunu olan kişilerde iştah kontrolüne katkı sağlayarak kalori alımını minimum düzeye indiriyor.

- Mandalinanın potasyum içeriği açısından zengin olması da yüksek kan basıncını önlemesini sağlıyor.

- Mandalina içerdiği A vitamini ile sağlıklı kemik gelişiminin sağlanmasında ve kemik erimesinin önlenmesinde oldukça faydalı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal