Kış Meyveleri Nelerdir?

Mevsiminde tüketilen sebze meyveler sağlık açısından oldukça önemlidir. Peki, kış meyveleri nelerdir? Sizin için kış meyvelerini bir araya getirdik...

17.02.2020-12:03 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-13:20) Kış Meyveleri Nelerdir?

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek oldukça önemlidir. Bu nedenle antioksidan vitaminler açısından oldukça zengin olan meyveler tüketmek gerekir. Her meyve her mevsimde de yetişmez. Mevsiminde yetişen meyveleri tüketmek hem vitamin açısından hem de sağlık açısından önemlidir. Sizin için için kış meyvelerini bir araya getirdik. İşte kış meyveleri...

PORTAKAL

Portakal, C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korur.

GREYFURT

Greyfurt, Kasım ayından Şubat ayının sonuna kadar pazarlarda taze olarak bulunabilmektedir. A vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. C ve B grubu vitaminleri ile potasyum, magnezyum, bakır, sodyum ve fosfor minerallerini de içerir. Metabolizmayı hızlandırır ve içerisinde bulunan yüksek miktardaki C vitamini sayesinde, yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar.

ELMA

Elma, sindirim sistemini uyararak mide mukozasını güçlendirir. Yatmadan önce yediğiniz bir elma rahat uyumanızı sağlar. Sabahları aç karnına yediğiniz elma, bağırsaklarınızı çalıştırır. 

ARMUT

Armut, A, B1, B2, C vitamini, bakır ve fosfor içerir.  Kan kolesterol seviyesini dengeler. Antioksidan etkisi sayesinde vücudu serbest radikallere karşı koruyucu özelliğe sahiptir.

AYVA

A, B1, B2, C vitamini içerir. Ağız kokusunu giderir. İshale karşı oldukça etkili bir meyvedir.

KİVİ

A ve C vitaminleri içerir. Bir kivideki C vitamini miktarı 2 portakaldaki, 3 mandalinadaki C vitaminine eşdeğerdir. A vitamininin, görme bozuklukları, üreme fonksiyonları ve kemik gelişimine önemli katkıları bulunmaktadır.

MANDALİNA

Mandalina, B ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Bu vitaminler, vücudun direnç kazanmasına katkı sağlar. Grip ve nezleye karşı koruyucu bir rol oynayan mandalina, özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilir.,

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal