Malatya'dan sevindiren haber: Ekilen buğday yüksek verim verdi

Malatya'da buğday üretimi için başlatılan tohum ekimlerinden alınan verim herkesi şaşırttı. Kaliteli ekmeklik için yazlık buğday üretiminden alınan sonuç üzerine beklenen ürün sayısında yüksek oranda artış oldu. Konu hakkında açıklama çok geçmeden Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit tarafından geldi. Malatya'da ekilen buğdaylar hakkında detaylar haberimizde

14.07.2022-17:05 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-17:40) Malatya'dan sevindiren haber: Ekilen buğday yüksek verim verdi

Buğday üretiminde geriye düşmemizin ardından sevindirici haber Malatya'dan geldi. Malatya'da ekilen tohumlardan beklenenin üzerinde verim alınması yüzleri güldürürken Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü tarafından da geçerli açıklamalar ardın sıra geldi. 

Malatya'da buğday ekimi

Malatya yüzleri güldürdü! 

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, konuyla ilgili olarak "Yazlık Ekiliş ile Buğday Üretimi Artıyor projemiz ile boş, atıl ve nadasa bırakıldığı için ekilmeyen yaklaşık 11 bin dekar tarımsal alanda ekimi yapılan kaliteli ekmeklik yazlık buğdayın ilimizde üretimini teşvik etmek amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda tohumluğun yüzde 75'i Tarım ve Orman Bakanlığımız, Malatya Valiliğimiz ve Malatya Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden karşılanmaktadır.'' ifadelerini kullanan Macit, gerçekleşecek proje üzerinden 11 ilçede 268 çiftçiye 275 bin 700 kilogram buğday tohumluğu dağıtımı yapılırken proje çerçevesinde dağıtılan tohumların ekiminin ise 2022 yılının Şubat ve Mart aylarında gerçekleştiğini belirtti. 

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal