15 Temmuz Mavi Otobüs Belgeseli'nin konusu nedir? Banu Güven ne yapmak istiyor? Mavi otobüs olayı nedir?

14 Temmuz gecesinden itibaren paylaşılan ve sosyal medyada trend olan mavi otobüs olayı nedir? Banu Güven'in sosyal meyadan paylaştığı Mavi Otobüs belgeselinin içeriğinde ne var?

14.07.2022-16:45 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-16:45)

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında dareye destek veren er ve erbaşların yargılamaları çok uzun seneler devam etmiş bir kısmı ağır cezalar alırken bir kısmı göz altında tutulduğu süre göz önünde bulundurularak kısa bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

Mavi Otobüs belgeselinin konusu ne?

Mavi Otobüs belgeseli 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında yasa dışı gelen emiri dinleyip darbeye destek veren ve vatandaşa silah doğrultan sözde erlerin 15 Temmuz gecesinden bugüne kadar olan süreçte yaşadıklarını onların gözünden anlatıyor. O gece yasa dışı emiri dinleyip gece boyunca da millete yapılan darbeyi engellemeye kalkmamış fiili olarak bir şey  yapmamışlarsa dahi mevcut darbeyi engellemeye yönelik de adım atmamış asker veya asker adaylarının sözde mağduriyetini etraflıca inceliyor ve mikrofonu onlara uzatıyor.

Mavi otobüs belgeseli yaklaşık 50 dakika. 251 kişinin katledilerek şehit edildiği geceye dair darbecileri yeren bir tutum sergilenmeyen belgeselde sözde mağduriyetler ön plana çıkartılırken milletin yaşadığı mağduriyet göz önünde bulundurulmuyor.

Banu Güven paylaştı

Yapımı sosyal medyada Banu Güven isimli gazetecinin paylaştığı görülürken belgeselin yapımcı kadrosu paylaşılmadı imzasız belgesele sosyal medyada üst üste eleştiriler gelmeye başladı. O gece darbeyi yapanları ve darbeyi yapmayı engelleme gücü varken engellemeyenleri koruyan bir belgesel olan Mavi Otobüs belgeseli çoktan binlerce kez izlendi.


Talha Keleş
talhakeles@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal