Madeni ve Kağıt Para’dan Coronavirüs Bulaşır mı?

ABD’nin Amerika Birleşik Devletleri (ABD), dünyada yayılmaya devam eden yeni tip coronavirüs (Cov-19) salgınına karşı Asya’dan gelen banknotları karantinaya alıyor.

10.03.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-13:15) Madeni ve Kağıt Para’dan Coronavirüs Bulaşır mı?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), dünyada yayılmaya devam eden yeni tip coronavirüs (Cov-19) salgınına karşı Asya’dan gelen banknotları karantinaya alıyor.

ABD’nin Çin ve Diğer Asya ülkelerinden gelen kağıt paraları hijen açısından sıkı denetime sokması, virüsün kağıt veya madeni para ile bulaşabileceği korkusunun yayılmasına sebep oldu.

haber365 (ANKARA) - Amerikan Federal Reserv Bank (Merkez Bankası)’nın Asya kıtasından gelen paraları dolaşıma sokmadan önce 10 gün karantinada tutması Coronavirüs ile ilgili yeni kuşkuların yayılmasına sebep oldu.

Kağıt, madeni veya herhangi bir nesne aracılığıyla bulaşıcı olasılığı çok düşük olsa da uzmanlar bunun sıfır risk olduğu anlamına gelmediğini vurguluyor. Bu konuda açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "yeni tip coronavirüsün madeni para, banknot veya kredi kartı gibi nesnelere dokunarak bulaşma riskinin "çok zayıf" olduğunu açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal