ABD'de Coronavirüs Çıkan Gemiye Tazminat Davası

Kaliforniya açıklarında coronavirüsün çıktığı gemiye, yolcusundan, 1.38 milyon dolar tazminat davası açıldı. Yolcunun ifadelerine göre şirket, kâr amacı güderek güvenliği riske attı.

10.03.2020-10:26 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-10:24) ABD'de Coronavirüs Çıkan Gemiye Tazminat Davası

Kaliforniya açıklarında coronavirüsün çıktığı gemiye, yolcusundan, 1.38 milyon dolar tazminat davası açıldı. Yolcunun ifadelerine göre şirket, kâr amacı güderek güvenliği riske attı.

ABD'de Kaliforniya açıklarında yeni tür coronavirüs vakaları sebebiyle 5 gün bekletildikten sonra Oakland şehrinde limana yaklaşan 3 bin 500 kişilik Grand Princess yolcu gemisindeki bir çift, yolcuların doğru düzgün taramadan geçirilmeyerek güvenliğin riske atıldığını ifade ederek, firmaya tazminat davası açtı.

1.38 MİLYON DOLAR TAZMİNAT

Gemide bulunan Floridalı bir çift, "kâr amacı güden şirketin yolcuların güvenliğini tehlikeye attığını" öne sürdü ve coronavirüse yakalanma endişesiyle gemide bekledikleri müddette, travma yaşadıklarını gerekçe olarak gösterdi.

Los Angeles'ta firma aleyhine 1.38 milyon dolar tazminat davası açıldığı aktarıldı.

14 GÜNLÜK KARANTİNA

Gemi, dün Oakland Limanı'na demirlemiş, tahliye edilen yolcular içinde ABD vatandaşı olanlar, 14 günlük karantina için Kaliforniya, Texas ve Georgia eyaletlerindeki karantina için kullanılan askeri üslere, yabancı ülke vatandaşları de kendi ülkelerine gönderileceği belirtilmişti.

ABD'DE 26 KİŞİ CORONAVİRÜSTEN HAYATINI KAYBETTİ

Diğer yandan ABD'de genelinde coronavirüsün görüldüğü 34 eyalette vaka sayısı 700'ü aştı, 26 kişi coronavirüs sebeiyle yaşamını yitirdi. Okullar bahar tatilini uzatırken, bazı üniversiteler de derslerin online verilmesi kararı verildi. ABD'li e-ticaret devi Amazon da en fazla coronavirüs vakasının görüldüğü New York'ta ve New Jersey'de çalışanlarından evlerinden çalışmasını istedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal