Maden şehitlerine veda: Hayatını kaybedenler son yolculuklarına uğurlanıyor

Bartın Amasra ilçesinde yaşanan maden ocağı patlaması sonucunda hayatını kaybeden maden işçilerinin cenazeleri ailelerine teslim edilmeye başlandı. Şehitlerin cenaze törenine başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere pek çok isim katıldı. İşte ayrıntılar...

15.10.2022-14:02 - (Son Güncelleme: 15.10.2022-17:32) Maden şehitlerine veda: Hayatını kaybedenler son yolculuklarına uğurlanıyor

Milyonları yasa boğan Bartın maden ocağı patlamasında hayatını kaybedenlerin sayısı 40’a kadar yükselmişti. Yaşanan bu acı olay sonucunda şehit düşen maden ocağı işçilerinin cenazeleri ailelerine teslim edilirken, şehitlerin cenaze törenine başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere pek çok isim katıldı.

Maden şehitlerine veda

Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 40'a yükseldi. Kimlik tespitleri yapılan maden şehitleri yakınlarına teslim ediliyor. Patlamanın yaşandığı anda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şehitleri son yolculuğuna uğurluyor. 

Bartın patlama cenaze töreni

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Berkay Pınaroğlu için Muratbey köyünde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Aziz Köse için Bayıryüzü köyünde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bugün Bartın’a gideceği öğrenilmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal