Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bartın açıklaması: Çalışmalar aralıksız şekilde sürmektedir

Bartın’da yaşanan maden patlaması konusunda sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, göçük altında kalan madenciler için başlatılan kurtarma çalışmaları hakkında ‘’Çalışmalar aralıksız şekilde sürmektedir’’ ifadelerine yer verdi.

15.10.2022-13:27 - (Son Güncelleme: 15.10.2022-17:35) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bartın açıklaması: Çalışmalar aralıksız şekilde sürmektedir

Bartın’ın Amasra ilçesinde gerçekleşen maden patlaması Türkiye’yi yasa boğdu. Yaşanan vahim kaza konusunda sosyal medya hesabı üzerinden gelişmeler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bartın'ımızda meydana gelen maden kazası sonrası derhâl başlatılan çalışmalar birçok kuruluşumuzun ve sahadaki bakanlarımızın katılımıyla, aralıksız şekilde sürmektedir" ifadelerine yer verdi.

Ailelerimize sahip çıkacağız

Erdoğan, kazada hayatını kaybeden madencilerin aileleriyle ilgili olarak, "Kaybettiğimiz madenci kardeşlerimizin aileleri, evlatları emanetlerimizdir. Can kayıplarını telafi edemesek de, vefat eden kardeşlerimizi geri getiremesek de en küçük mağduriyete dahi izin vermeyecek, ailelerimize sahip çıkacağız. Adli makamlarımız canımızı, ciğerimizi yakan bu elim hadiseyi tüm boyutlarıyla soruşturacak, en ufak bir ihmali dahi karşılıksız bırakmayacaktır" dedi.

Erdoğan Bartın açıklaması

Bugün Bartın’a gidecek

Erdoğan, "Ben de birazdan Bartın'a doğru yola çıkacak ve tüm çalışmalara yerinde vaziyet edeceğim. Bir kez daha hayatını kaybeden maden işçisi kardeşlerime Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Bartın'ın yanı sıra bazıları İstanbul'a ulaştırılan yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun" cümlelerine yer verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal