Macron'un En Büyük Takıntısı Belli Oldu!

Fransız tarihçi Jean-Pierre Filiu, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye takıntısını eleştirdi. Filiu, Fransa'nın asıl probleminin Türkiye olmadığını söyledi.

18.10.2021-08:56 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-09:12) Macron'un En Büyük Takıntısı Belli Oldu!

Fransız basınına yansıyan iddialara göre Emmanuel Macron'un Türkiye'ye takıntılı olduğu belirtildi. Fransa'nın tanınan tarihçilerinden Jean-Pierre Filiu bu durumu sert bir şekilde eleştirdi.

Fransa'nın önde gelen tarihçilerinden olan Jean-Pierre Filiu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takıntılı olduğunu, her hareketini izlediğini belirtirken ülkenin asıl problemlerini göz ardı ettiğini belirtti. 


ASIL TEHDİTLER RUSYA VE BAE

Orta Doğu'da olan olayları yakından takip eden Jean-Pierre Filiu, Fransa'nın asıl dikkat etmesi gereken ülkelerin Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) olduğunu aktardı. Filiu, Macron'un özellikle Ekim 2020'de Hazreti Muhammed'e yönelik karikatürlerle ilgili yaşanan tartışmalar sırasında "Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan ilham alan" Fransa'ya yönelik karalama kampanyaları konusunda endişe duymasının "meşru" olduğunu kaydetti.

Filiu, Macron'un Libya'nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'e verdiği desteğin, ülkede 2019'da  yaşanan iç savaşın yeniden başlamasına ve Birleşmiş Milletlerin (BM) arabulucu çalışmalarının mecburi olarak engellendiğini söyledi.

Fransa'nın bu hamlesinden sonra,  Rusya, BAE, Mısır ve Suudi Arabistan'ın yanında yer aldığını kaydeden Filiu sözlerine şu şekilde devam etti; "Hafter'in saldırısı Trablus hükümetini Türkiye'nin kollarına atmakla sonuçlandı. Türkiye'nin müdahalesi askeri durumu tersine çevirdi ve Hafter'in safında yer alan Rus 'paralı askerleri' dağıttı." dedi.


BAŞKAN MACRON'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptığı basın açıklamasında Türkiye'nin Kuzey Afrika'da aldığı rolü ve kurduğu hakimiyeti olumlu yönde eleştiren Başkan Macron, sözlerini şu şekilde noktaladı; "Türkiye'nin Cezayir'de oynadığı rolü ve kurduğu hakimiyetin bizi tamamen unutturabilmesi beni büyüledi Cezayirliler Türkiye'ye inanıyor." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal