İngiltere ve AB Ülkelerinin Şoför Talebine Türkiye'den Yanıt!

İngiltere ve Avrupa Birliği ülkelerinde yaşanan TIR şoförü eksikliğinin giderilmesi için Türk şoförlerden çağrı geldi.

17.10.2021-17:50 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-12:01) İngiltere ve AB Ülkelerinin Şoför Talebine Türkiye'den Yanıt!

Geçtiğimiz günlerde Avrupa ülkelerinin taşımacılık sektöründe şoför eksikliği yaşandığını ve bu eksikliğin giderek büyük bir krize dönüştüğünün haberini yapmıştık. 

Türkiye ve Uluslararası TIR Ağır Vasıta Şoförleri Derneği (UTSYD) Başkanı Sedat Kaplan, İngiltere ve AB ülkelerinde yaşanan şoför ihtiyacının Türk şoförler tarafından rahatlıkla karşılanabileceğini ifade ederek ‘Avrupa’daki şoför ihtiyacını karşılayabilecek durumdayız çünkü ülkemizde şu anda yetişmiş bir güç var’ diyerek, söz konusu sıkıntıyı Türk şoförleriyle karşılamaya talip olduklarını belirtti. 

TÜRKİYE’YE TALEPLER GELMEYE BAŞLADI

İngiltere ve Litvanya gibi Avrupa ülkelerinde bulunan şirketlerden yoğun şoför talebi aldıklarını vurgulayan Kaplan, ‘Litvanya’daki bir şirket tarafından geçtiğimiz günlerde bize bir teklif geldi. Bizden 300 tane şoför talep ediyorlar. Biz şu anda bu talebi değerlendiriyoruz. Onu karşılayacağız. İngiltere ile ilgili olarak bize gelenler oldu. Geçen hafta toplantı yaptık. Protokollerimizi de yapacağız. Şoförlerimizi İngiltere’ye götürdüğümüz zaman mağdur olmamaları için biz onların garantisi olacağız. Bu garanti kapsamında zaten imzalar atıldığı zaman resmi olarak sıkıntıyı halletmiş olacağız. Yani bir şoför İngiltere’ye gidip de mağdur olmasın, sahipsiz olmasın.’ Şeklinde konuştu.

BU ŞEKLİYLE ÇOK MANTIKLI DEĞİL, UZUN VİZE GEREKLİ

Sadece 3 aylık süreliğine verilecek bir vizenin yurtdışına gitmek isteyen şoförler için mantıklı olmayacağını ifade eden Kaplan, ‘3 aylık vize verildiğini duyduk. 3 aylık bir şey için biz yokuz. 3 ay, altı 6 ay olarak yokuz. Uzun dönem olursa biz varız’ ifadelerini kullandı. Avrupa’da meydana gelen şoför ihtiyacının Türk şoförler arasında olumlu karşılandığını da ayrıca belirten Kaplan, ‘Türk şoförler yurtdışındaki talebi çok güzel karşılıyorlar. Gelir yüksek. Yurtiçindeki talepte bir sıkıntı yok. Çünkü boşta olan şoförler de var’ dedi. 

Acil çözüm isteyen Avrupalı ülkeler için Türk şoförlerinin doğru adres olacağını belirten Kaplan, ‘Türk şoförleri güvenilir, namuslu ve şerefli insan oldukları için Türk şoförlerini tercih ediyorlar. Çünkü bizim Türk şoförlerimiz ekmeğinin peşinde kullandıkları araca, yüke, her şeyi sahip çıkarlar. Yani Türk şoföründe hırsızlık olmaz’ İfadelerini kullandı.

Kaplan’ın, uzun yol şoförlüğünün işsiz gezen gençlerimiz açısından değerlendirilmesi gereken güzel bir meslek olduğuna dikkat çeken konuşmasında, ‘Bazı gençlerimiz bugün boş geziyor. Bunları da bu kapsamda değerlendirmek isteriz. Değerlendirmemiz de iyi olacak. Herkes iş güç sahibi olacak. Bu konuda Türkiye’nin her bölgesinden bizi arıyorlar. Türkiye’den ciddi bir talep var. Gençlere TIR şoförü olmayı tavsiye ediyorum. Gerekli ehliyeti alıp TIR şoförü olsunlar’ ifadelerine yer verdi.

AVRUPA’DA ŞOFÖRLÜK YAPAN BİR TÜRK’ÜN AYLIK ORTALAMA GELİRİ 15 BİN TL

Türkiye’den kalkıp Avrupa’ya çalışan bir TIR şoförünün aylık ortalama kazancının 10-15 bin TL civarında olacağını belirten Kaplan, ‘Kendim 32 yıllık TIR şoförü olduğum için biliyorum. Firma sahibi olan arkadaşlarımla da bire bir konuşuyorum. Kazançları söylüyorlar. Gayet güzel, mantıklı kazanıyorlar’ şeklinde konuştu.  Avrupa’da şoförlük yapmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulunan Kaplan, özellikle yabancı dil konusunda gayretli olmaları gerektiğine vurgu yaparak, ‘Günde en az 10 kelime öğrensinler. Kendilerini yabancı dil konusunda geliştirsinler’ şeklinde tüyolar verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal