Macron Fransa'daki AP Seçimlerini Kaybetti

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Fransa'da düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin kaybederken,, aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi (RN) sandığın kazananı oldu.

30.05.2019-14:49 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-16:13)

Fransa'da 6 ayır süren sarı yeleklilerin eylemlerinden sonra düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kurucusu olduğu ve iktidardaki Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi (LREM), resmi sonuçlara göre yüzde 22,4 oy elde ederek ancak ikinci sırada yer alabildi.

Macron'un, "Avrupa'nın geleceğini belirleyecek seçimlerde'' uğradığı başarısızlığının, ülkesi ve kıta için hedeflediği reformları gerçekleştirme noktasında zorluk yaşatacağı belirtiliyor.

MACRON'UN YENİ BİR YOL HARİTASINA İHTİYACI VAR  

Ülkede, seçimden sonra Macron'un bundan sonra nasıl bir siyaset izleyeceği merak edilirken, Fransız cumhurbaşkanının kalan 3 sene için yeni bir yol haritası çizmeye çalıştığı ifade eiliyor.

Fransız kamuoyunda, partisi AP seçimlerini her ne kadar ikinci sırada tamamlamış olsa bile uluslararası ve iç siyasette asıl kaybedenin Macron olduğu görüşü yaygınlaşıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal