Maca Kökünün Yararları Nelerdir?

Maca kökü olarak bildiğimiz ve diğer adı Peru Ginsengi olan bu sebzeyi yemek cinsel güçten sindirim sistemine kadar pek çok yarar sahip.

22.11.2019-09:37 - (Son Güncelleme: 22.11.2019-09:35)

Maca kökü ile yapılan çayları tüketmek ya da toz halinde tüketmek maca kökü için yeterli olacaktır. Maca kökünün yararları nelerdir?

MACA KÖKÜNÜN YARARLARI NELERDİR?

Maca kökü oldukça iyi bir adaptojendir. Vücut direncini ve dayanıklılığı artırır, kuvvetlendirir, canlandırır. ila civarında protein barındırır. Bu özelliğiyle besleyici, doyurucu ve kuvvetlendiricidir. Özellikle et yemeyen insanlar için ideal bir besindir. %8,5 oranında lif barındırır. Sindirim sisteminin doğru çalışmasına destek şekilde kabızlık, ishal, gaz problemi gibi halleri engellemeye destek olur. A, B1, B2, B3, C ve D vitaminleri açısından zengindir. Demir, magnezyum, bakır, sodyum, potasyum minerallerini barındırır. 19 değişik aminoasit barındırmasıyla vücudun dengesini korumaya destek olur. Sinir sisteminin çalışmasını destekler ve stresin etkilerini azaltmaya destek olur, daha iyi bir uyku sağlar. Depresyon, kaygı, panik atak gibi hallerinin etkisini azaltmaya destek olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal