Maç Sona Erdi! Beşiktaş 1-2 Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş kendi sahasında ligin namağlup lideri Trabzonspor'u konuk ediyor.

06.10.2021-14:57 - (Son Güncelleme: 06.11.2021-21:24) Maç Sona Erdi! Beşiktaş 1-2 Trabzonspor

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

DEV DERBİNİN İLK 11'LERİ

Beşiktaş : Ersin Destanoğlu, Valentin Rosier, Domagoj Vida, Welinton Souza, Umut Meraş, Miralem Pjanic, Josef de Souza, Alex Teixeira, Cyle Larin, Rachid Ghezzal, Güven Yalçın.


Trabzonspor : Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz, Vitor Hugo, Hüseyin Türkmen, Trondsen, Marek Hamsik, Berat Özdemir, Anastasios Bakasetas, Anthony Nwakaeme, Abdülkadir Ömür, Djaniny.

İKİ TAKIM ARASINDA OYNANAN KARŞILAŞMALAR

Trabzonspor ile oynadığı son beş Süper Lig maçının üçünü kaybeden Beşiktaş (1G 1B), daha önceki 17 karşılaşmada aynı sayıda yenilgi almıştı (8G 6B).
Beşiktaş'a konuk olduğu son Süper Lig maçını 2-1 kazanan Trabzonspor, Mart 2012'den bu yana üst üste iki ziyaretinden galip dönemiyor.
Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan son 10 Süper Lig maçının dokuzunda karşılıklı goller atıldı ve bu karşılaşmalar toplam 39 gole sahne oldu (Beşiktaş 20-19 Trabzonspor).
Maçın oynandığı haftaya lider başlayan takımları konuk ettiği son iki Süper Lig karşılaşmasını kazanamayan Beşiktaş (1B 1M), önceki beş karşılaşmanın dördünden galip ayrılmıştı (1B).
Süper Lig'in "son şampiyonu" unvanına sahip takımlara konuk olduğu son iki Süper Lig maçını kazanan Trabzonspor, lig tarihinde bu şekilde üst üste üç galibiyet alamadı.
Bu sezon Süper Lig'de en fazla isabetli şut çeken (64) ve gol beklentisi yakalayan (20.1 xG) takım Trabzonspor. Bu süreçte kalesine Beşiktaş'tan (32) daha az şut gelen tek ekip Hatayspor (31).
Beşiktaş forveti Cyle Larin, 2021 senesinde iç sahada görev yaptığı 16 Süper Lig maçında 16 golde pay sahibi oldu (12 gol & 4 asist).
Bu sezon Süper Lig'de yaptığı gol katkısıyla takımına en fazla puan kazandıran iki oyuncu da Trabzonspor forması giyiyor: Anastasios Bakasetas (7 gol & 3 asist ile 13 puan) ve Anthony Nwakaeme (5 gol & 2 asist ile 9 puan).
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Süper Lig kariyerinde hiçbir rakibine Trabzonspor'dan daha fazla mağlup olmadı (4; İstanbul Başakşehir, Antalyaspor ve Çaykur Rizespor ile eşit).
Beşiktaş'a konuk olduğu son Süper Lig maçını 2-1 kazanan Abdullah Avcı, teknik direktörlük kariyerinde ilk kez siyah-beyazlı ekibi üst üste iki deplasmanda mağlup etmek için sahaya çıkıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal