07.09.2021-10:27 (Son Güncelleme:07.09.2021-10:27)


1

Afrika ülkesi Gine'de yaşanan askeri darbe, futbol gündemini de yoğun etkiledi. Ülkede Gine ile Fas arasında oynanacak maç için bulunan Liverpool'un yıldız futbolcusu Naby Keita'nın, darbeciler tarafından esir alındığı öğrenildi.



2

Futbol gündemine bomba gibi bir olay düştü. Afrika ülkesi Gine'de askeri darbe yaşanırken bu olay futbolu da etkiledi. Ülkede FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri maçı için ülkelerinde giden futbolcular yapılan askeri darbe nedeniyle ülkeleri Gine'de mahsur kaldılar. Darbenin ardından Gine ile Fas Milli takımları arasında Gine'nin başkenti Konakri'de oynanması planlanan maç ertelendi. Yurt dışında forma giyen Gineli oyuncuların ise ülkeden çıkışına henüz izin verilmediği öğrenildi.



3

Yaşanan olaylar sırasında Liverpool'u çok yakından etkileyen bir durum söz konusu. Liverpool'un Gineli yıldızı Naby Keita'da ülkesinin milli maçı için Gine'de bulunmaktaydı. Alınan bilgilere göre Liverpool'un yıldız futbolcusu Naby Keita'nın ülkede esir alındığı öğrenildi.



4

Ülkede mahsur kalan futbolculardan birisi olan Naby Keita hakkında kulübü İngiltere ekibi Liverpool'dan bir açıklama geldi. İngiliz kulübü yaptığı açıklamada, yıldız futbolcuları Naby Keita'nın durumunu yakından takip ettiklerini belirterek, "Milli takım yetkilileriyle sürekli temas halindeyiz. Keita'nın güvende olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu biliyoruz. Ülkede şu an devam eden durum istikrarsız ve yetkililerle Naby'nin Liverpool'a dönmesi için gereken diyaloğu sürdürüyoruz" ifadelerine yer verildi.



5

Naby Keita'nın yaşadığı bu durum hem Liverpool tarafından hem de futbol Dünyası tarafından çok yakından takip ediliyor.



6

Gine Futbol Federasyonu, yurt dışında forma giyen futbolcuların ülkeden çıkışı için gereken çalışmaların devam ettiğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR