Limonlu su ne işe yarar, hangi tansiyona iyi gelir? Sabahları aç karnına limonlu su içmenin önlediği hastalıklar

Sabahları aç karnına limonlu su içmenin vücuda sağladığı yararları sizin için derledik. Pek çok hastalığa şifa olan limonlu su bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudu koruma çemberine alıyor. Limonun içerdiği asit sayesinde besinleri kolayca eritip yağ yakımının kolay bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır.

28.03.2022-14:00 - (Son Güncelleme: 28.03.2022-15:06)

Vitamin deposu limonun faydaları saymak ile bitmiyor. Uzmanlar, C vitamini kaynağı limonun tüketildiğinde faydalarının mutlaka vücutta hissedileceğinin altını çiziyor. Dikkat edilmesi gereken nokta ise düşük tansiyonlu kişilerin limon tüketirken doktor onayı alması.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor!

- Limon, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Anti-mikrobik özelliğiyle özellikle kış aylarında soğuk algınlığını önler ve çevresel etkenler ile meydana gelen mikropların yok olmasını sağlar. 

- C vitamini kaynağı limonun içerisinde bulunan askorbik asit, vücuttaki eksik demiri de tamamlar. Kış aylarında sürekli grip ilaçları alıp midenize zarar vermek yerine, her sabah limon suyu içtiğinizde hasta olmadığınıza şahit olacaksınız.

- Limon, içindeki asit sayesinde yenilen besinlerin kolay eritilip sindirilmesini, yağların kolay yakılmasını sağlayarak kilo vermeye büyük oranda destek olur.

Limonlu su hangi hastalıklara iyi gelir?

- C vitamini deposu limonun içerisinde bulunan pektin lifi, midenin kazınmasını engelleyerek tok tutar ve sindirim sistemini çalıştırarak zayıflamaya destek olur.

- Limonun aynı zamanda böbreklere de büyük faydası bulunuyor. Limon, böbreklerdeki taşların dışarı atılmasını sağlar. 

- C vitamini deposu limonun suyu kadar, kabuğunun da faydası vardır. Sabahları yüzünüze limon suyu sürmek, cildinizi güzelleştirir.

Sabahları limonlu su içmek zayıflatır mı?

- Sağlıklı bir bedenin en önemli adımı hiç şüphesiz yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmektir. Bunun yanında kilo vermek ya da verdiğiniz fazla kilolarınızı korumayı amaçlıyorsanız limonu hayatınıza dahil etmelisiniz. Eğer kilo vermek istiyorsanız, limonlu su içmek iştahınızı bastırarak kilo verme serüveninizde size yardımcı olacaktır.

Limonlu su zayıflatır mı?

- Hastalıklarla başa çıkabilmek ve kolaylıkla üstesinden gelebilmek için PH düzeyinizin iyi olması gerekir. Limonun da bu konuda oldukça önemli faydaları vardır. Limon suyu, doğal bir idrar söktürücüdür. Sabahları içilen limon suyu bağırsakları ve tüm bedeni güzelce çalıştırarak detoks etkisi yaratır.

- Güne her sabah limonlu su içerek başlamak gün boyu size ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayacak. Sabahları aç karnına limonlu su içmek cildinizin nem kazanmasını ve ışıldamasını sağlayacak. Sabahları aç karnına limonlu su içmek, vücuda dinçlik veriyor. Vücudun susuz kalmasını önleyen limon suyu, cildi derinlemesine nemlendiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal