Limon sarımsak kürü nasıl yapılır? Damar tıkanıklığını önleyen bu kür şifa dağıtıyor

Sarımsak ve limon suyu ayrı ayrı şifa deposudur. C vitamini deposu limon suyu ve sarımsak aynı anda bir araya gelip tüketilirse, vücutta ne gibi değişiklikler olur. İşte limon sarımsak kürünün mucizevi faydaları...

01.04.2022-08:40 - (Son Güncelleme: 14.03.2023-17:47)

Limon suyu ve sarımsak aynı anda tüketildiğinde, tüm damar iltihapları hastalıklarını tedavi edici özelliğe sahiptir. Aynı zamanda özellikle aşırı sigara tüketimine bağlı olarak tıkanan damarların açılmasına yardımcı olur.

Özellikle vücudunda aşırı ve zararlı yağlara sahip olan bireylerin sağlıklı bir şekilde kilo vermesine neden oluyor. Limon suyu ve sarımsak bazı zamanlarda metabolizmayı hızlandırdığı için iştahın açılmasına neden olur. Bu gibi durumlarda dikkat edilmelidir.

- C vitamini deposu limon suyu ve sarımsak çıkan şekerin düşmesini sağlar. Bu yönüyle diyabet hastaları için çok faydalıdır.

- Bu mucizevi iki besin zamanla vücutta oluşan şişkinliği ve tüm dokular üzerinde oluşan ödemin yok olmasını sağlıyor.

- Vücutta oluşan mikropların kısa sürede atılmasını sağlayan limon suyu ve sarımsak aynı zamanda vücutta oluşan kireçlenmeyi de önlüyor.

Limon sarımsak kürü faydaları

- Ağrı kesici özelliği olarak da nitelendirilen limon suyu ve sarımsak karışımı, sinir sistemlerinin yenilenmesini sağlıyor.

- Romatizma ağrılarına iyi gelir aynı zamanda kireçlemeyi önler. 

- Kolesterolü düşürür. Zararlı yağların yakılmasını sağlayarak zayıflatır.

- Strese bağlı alerjileri önler.

- Böbrek ve safra taşlarını eritir.

- Felç ve inme riskini azaltır.

Limonlu sarımsak kürü nasıl yapılır?

Kür için gerekli olan malzemeler:

- 2 litre saf limon suyu

- 40 diş sarımsak

- 2 litrelik cam kavanoz

Limon sarımsak kürü nasıl yapılır?

Limon suyu sarımsak karışımını hazırlarken öncelikle karanlık bir ortam tercih etmeniz gerekmektedir. Çünkü limon ışıkla temas ettiğinde faydası azalır. Sarımsakları yıkamadan soyun. Havan yardımıyla sarımsakları ezin. Kavanozunuzun içerisine dövülmüş olan sarımsakları ilave edin. Ardından kavanozun içerisine yeterli miktarda limonu çekirdekleri ile birlikte sıkarak ilave edin. Tüm malzemeleri ekledikten sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Kavanozu siyah bir poşete koyarak muhafaza etmelisiniz. Çünkü ışık geçirmeyen bir ortam oluşturmalısınız. Limon ve sarımsak karışımını 25 gün boyunca her gün çalkalamanız gerekir. 25 günün sonunda kürünüzü uygulayabilirsiniz. 

Her gün, içmeden önce kavanozu çalkalamalısınız. 25 gün bekletmiş olduğunuz bu karışımı sabah kahvaltıdan 30 dakika önce yarım çay bardağı için. 25 gün bu şekilde uyguladıktan sonra 10 gün ara vermeniz gerekiyor. Sonra yine 25 gün uygulamalısınız. Her gün aynı saatlerde içerseniz daha etkili sonuçlar verecektir. Bu karışımın içerisine kesinlikle başka bir madde atmayın. (Tuz, şeker, tatlandırıcılar, vb.)

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal