Lig maçları ihalesini kim aldı, hangi kanalda yayınlanacak? Süper Lig 2022-2023 yayınları TRT'de mi yayınlanacak?

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig yayın ihalesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada Lig maçlarının hangi kanalda olacağı sorusunun yanıtı arandı. Biz de konuya ilişkin detaylardan haberimizde bahsettik.

08.03.2022-14:43 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-14:44) Lig maçları ihalesini kim aldı, hangi kanalda yayınlanacak? Süper Lig 2022-2023 yayınları TRT'de mi yayınlanacak?

Son günlerde futbol severlerin sık sık gündeminde olan TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının ihalesini kimin aldığı konusu araştırılmaya devam ediliyor. Süper Lig 2022-20233 sezonunda maçların hangi kanalda yayınlanacağı araştırılıyor. Türkiye Futbol Federasyonu konuya ilişkin açıklama yaparak merakları giderdi. 

Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak?

TFF, yeni sezonda lig maçlarının hangi kanalda yayınlanacağını merak edenlerle paylaştı. Yayın ihalesinde Digitürk ile herhangi bir sözleşme olmadığının yanı sıra yayın haklarına ilişkin sözleşmesinin hakları, bahsi geçen paketlere en yüksek ikinci teklifi veren Saray Uluslararası Film. Org. Rek. Tic. Paz. A.Ş. ve TRT’ye verildiği açıklaması yapıldı. 

süper lig yayın hakları

Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2022-2023 ve devam eden futbol sezonlarını içeren TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının devri için düzenlenen ihaleye ilişkin olarak, Yayın İhale Komisyonu'nun aldığı karar gereğince, Paket 4 kapsamında Paket 1-B, Paket 1-C, Paket 1-D, Paket 1-E, Paket 1-F, Paket 2 ve Paket 3 için verilen süre sonunda Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş. (Digiturk) ile sözleşme imzalanması söz konusu olmamıştır.

Bu kapsamda, 28.02.2022 tarihli kamuoyu açıklamamızda da duyurulduğu gibi, ihale şartnamesi koşullarında ve şartname ekinde yer alan Yayın Hakkı Sözleşmesinin imzalanması için haklar, ilgili paketlere en yüksek ikinci teklifleri veren Saran Uluslararası Film. Org. Rek. Tic. Paz. A.Ş. ve TRT'ye geçmiş bulunmaktadır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal