Libya İçişleri Bakanlığı Hafter'e Savaşçı Gönderen Alçakları Açıkladı

Libya İçişleri Bakanlığı, Esed rejimi, Hizbullah ve İran'ın, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter'e savaşçı gönderdiğini açıkladı.

18.03.2020-16:52 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-16:39) Libya İçişleri Bakanlığı Hafter'e Savaşçı Gönderen Alçakları Açıkladı

 

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye hava yolu şirketi Cham Wings aracılığıyla Hafter'in merkez olarak edindiği Libya'nın doğusundaki Bingazi kentine Suriye'den savaşçılar getirildiği belirtildi. 

Açıklamanın devamında, Esed rejimi, Hizbullah, İran Devrim Muhafızları ve Rus güvenlik şirketi Wagner'e bağlı savaşçıların Bingazi'ye taşındığının belirlendiği aktarıldı.

BÜYÜKELÇİLİK SÖZDE HÜKÜMETE VERİLMİŞTİ

Bingazi'den üst düzey bir heyet 1 Mart'ta Şam'a giderek Esed ile görüşme gerçekleştirdi. Ziyaretten kısa bir süre sonra, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) kararına aykırı bir şekilde, Esed rejimi Libya Şam Büyükelçiliğini Halife Hafter'in sözde hükümetine vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal