Leyla Aydemir Davasında Karar Çıktı!

Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin davada amca Yusuf Aydemir cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet , 'cebir ve hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer 6 sanık ise beraat etti.

02.10.2020-11:38 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-16:18) Leyla Aydemir Davasında Karar Çıktı!

Ağrı'da 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in kaybolduktan 18 gün sonraölü olarak bulunması davasıyla ilgili 1'i tutuklu 7 sanıklı davada bugün karar çıkması bekleniyor.

Cumhuriyet Savcısı mütaalasında 4 yaşındaki Leyla'yı tutuklu yargılanan amca Yusuf Aydemir, akrabaları Mehmet Ali Aydemir ve köylüleri Besim Dursun'un fikir ve eylem birliği içerisinde öldürdüklerinin anlaşıldığını belirtti. Sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 14'er yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Savcı, tutuksuz sanıklar Ayşe Artam ve Yıldırım Artam hakkında cinayete ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna yardımdan 29 yıl 4'er aya kadar hapis cezası, amca Musa Aydemir ile Besim Dursun'un eşi Hatun Dursun'un ise beraatını talep etti. 

Şükran- Nihat Aydemir çiftinin 7 çocuğundan 6'ncısı olan 4 yaşındaki Leyla Aydemir, Ramazan Bayramı için geldikleri Bezirhane köyünde, 15 Haziran 2018'de kayboldu. Leyla'nın cansız bedeni, 18 gün sonra köye 3 kilometre uzaklıktaki kurudere mevkisinde bulundu. Baba Nihat Aydemir'in kuzeni Mehmet Ali Aydemir 18 Temmuz'da "kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

7 SANIĞA DAVA AÇILDI

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mehmet Ali Aydemir'in de aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma"  suçundan 14'er yıla kadar hapis istemiyle 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

ANNE ŞİKAYETÇİ OLDU, BABA OLMADI

20 Eylül 2019 günü görülen ilk dava duruşmasında Anne Şükran Aydemir sanıklardan şikayetçi olurken, baba Nihat Aydemir şikayetçi olmadı. Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir "suçu işlediğine yönelik somut deliller bulunduğu ve dinlenilmeyen tanıklar üzerinde baskı kurma ihtimali olduğu" gerekçesiyle tutuklandı. Mehmet Ali Aydemir ise "mevcut delil durumu ile tutuklulukta geçen süre ve dosyanın geldiği aşama" gözaltında bulundurularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcısı mütaalasında  3 sanığın ağırlaştırılmış müebbet ve 4 yıldan 14'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ederken, Ayşe Artam ve Yıldırım Artam'ın 'cinayete ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna yardım' suçlarından 29 yıl 4'er ay hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti. Savcı, Mehmet Ali Aydemir, Besim Dursun, Ayşe Artam ve Yıldırım Artam'ın hükümle birlikte tutuklanmalarını istedi.

AMCA YUSUF AYDEMİR MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

4 yaşındaki Leyla Aydemir davasında karar çıktı. Amca Yusuf Aydemir, ağırlaştırılmış müebbet hapis ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma nedeniyle 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer 6 sanık ise beraat etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal