Kuzey Kore’ye komşusundan bir misilleme daha: Bölgede gerilim artıyor

Kuzey Kore, Asya kıtasında gerilimi artıracak bir hamle daha yapınca komşusu Güney Kore’den yeni bir misilleme daha geldi. Detaylar haberimizde…

10.06.2024-10:53 - (Son Güncelleme: 10.06.2024-17:27) Kuzey Kore’ye komşusundan bir misilleme daha: Bölgede gerilim artıyor

Kuzey Kore, Güney Kore'nin sınır bölgelerine daha fazla çöp taşıyan 310 balon daha gönderdiğini duyurdu. Güney Kore ise bu harekete karşılık olarak sınır bölgesine büyük propaganda hoparlörleri yerleştirdi.

Güney Kore’den Kuzey Kore’ye yeni misilleme

İHA’da yer alan habere göre; Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kore'nin son günlerde artan gerilimi daha da körükleyecek bir adım attığı belirtildi. Güney Kore, halkını balonlarla gönderilen şüpheli maddelere karşı uyardı.

Kuzey Kore’ye komşusundan bir misilleme daha: Bölgede gerilim artıyor

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin devam eden balon tehdidine karşı önlem aldı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, propaganda yapmak için kullanılan dev hoparlörlerin 2016 yılından bu yana ilk kez sınır bölgesine yeniden kurulduğu belirtildi. "Hoparlörlerle yapılan yayınlara Kuzey Kore'nin eylemlerine bağlı olarak devam edileceği" ifadesi kullanıldı.

Kuzey Kore yeni bir yanıt verecek

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un kız kardeşi ve Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yo Jong da yazılı bir açıklama yaparak Güney Kore'nin sınır bölgelerinde propaganda yapmasına sert tepki gösterdi.

Kim, "Misilleme olarak gerçekleştirdiğimiz balon gönderme eylemi 9 Haziran'da sona erecekti, ancak durum değişti. Hoparlörlü yayın provokasyonu sınır bölgelerinde başladı. Bu çok tehlikeli bir durumun başlangıcı" diyerek, Güney Kore'nin sınır ötesine balon göndermeyi ve hoparlörlü yayın yapmayı sürdürmesi halinde Kuzey Kore'nin "yeni bir yanıt" vereceğini söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal