ABD’den akıl tutulması yaşatacak talep: Gazze’de ateşkes önerisi yapıldı! BMGK’nın oylaması bekleniyor

ABD Başkanı Joe Biden tarafından daha önce duyurulan 3 aşamalı Gazze’de ateşkes önerisinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) oylanması bekleniyor.

10.06.2024-09:57 - (Son Güncelleme: 10.06.2024-17:27) ABD’den akıl tutulması yaşatacak talep: Gazze’de ateşkes önerisi yapıldı! BMGK’nın oylaması bekleniyor

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği Sözcüsü Nate Evans, pazar günü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne başvuruda bulunduklarını açıkladı. Evans, Başkan Biden'ın önceki hafta duyurduğu ve İsrail'in hazırladığı Gazze'de ateşkes önerisinin BMGK tarafından oylanarak desteklenmesini talep ettiklerini belirtti.

3 aşamalı ateşkes BMGK’da oylamaya sunulacak

Haber7’de yer alan habere göre; açıklamaya göre, 3 aşamalı bu anlaşmaya uluslararası destek sağlanması durumunda, ateşkes sürecinin hızlanacağı ve ateşkesin gerçekleşmesi halinde hem esirlerin serbest bırakılacağı hem de İsrail'in Gazze'deki yerleşim alanlarından anlaşma koşullarına göre çekileceği ifade edildi.

ABD’den akıl tutulması yaşatacak talep: Gazze’de ateşkes önerisi yapıldı! BMGK’nın oylaması bekleniyor

Evans, "İsrail bu anlaşmayı zaten kabul etti, şimdi Güvenlik Konseyinin tek ses olma ve Hamas'a anlaşmayı kabul etme çağrısını yapma fırsatı var." şeklinde konuştu. BM kaynaklarına göre, bu oylamanın hafta başında BM Güvenlik Konseyi gündemine alınarak gerçekleştirilebileceği belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal