Kuzey Kore savaş hazırlığında gibi: Süper büyük başlık test edildi

Kuzey Kore, süper büyük savaş başlığı ile yeni tip uçaksavar füzesinin başarıyla test edildiğini duyurdu.

20.04.2024-10:28 - (Son Güncelleme: 20.04.2024-17:47)

Uzakdoğu’da gerçekleştirdiği füze denemeleriyle gerilimi sürekli artıran Kuzey Kore, "Hwasal-1 Ra-3" isimli stratejik seyir füzesi için özel olarak tasarlanan süper büyük savaş başlığı ile "Pyoljji-1-2" adındaki yeni tip uçaksavar füzesinin başarılı bir şekilde test edildiğini duyuruldu.

Kuzey Kore savaş hazırlığında gibi

IHA’da yer alan habere göre; Kuzey Kore, uluslararası yaptırımlara rağmen nükleer silah ve füze programını sürdürüyor. Son olarak Kuzey Kore Füze İdaresi, "Hwasal-1 Ra-3" stratejik seyir füzesi için özel olarak tasarlanan süper büyük savaş başlığı ile "Pyoljji-1-2" adlı yeni tip uçaksavar füzesinin Doğu Denizi'nde başarılı bir şekilde test edildiğini duyurdu. Bu testlerin, silah geliştirme çalışmalarının rutin bir parçası olduğu ve bölgesel güvenlik durumuyla ilgili olmadığı vurgulandı.

Kuzey Kore savaş hazırlığında gibi: Süper büyük savaş başlığı test edildi

Kuzey Kore, Şubat ayında da süper büyük savaş başlığı taşıyan bir seyir füzesi ile yeni tip bir uçaksavar füzesinin test edildiğini açıklamıştı. Yapılan denemelerin komşu ülkelerin güvenliğini etkilemediği belirtilmişti. Bu son füze testi, ülkenin bu yıl gerçekleştirdiği 6. seyir füzesi denemesi olarak kaydedildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal