Gaziosmanpaşa’da toprak kayması paniği: 24 evden 96 kişi tahliye edildi

İstanbul Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kaymasından dolayı 24 binadan 96 kişinin tahliye edildiği, bu kişilerin 78’inin otellere yerleştirildiği bildirildi.

20.04.2024-10:07 - (Son Güncelleme: 20.04.2024-17:45)

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kaymasından dolayı 24 binadan 96 kişinin tahliye edildiğini ve bu kişilerin 78’inin otellere yerleştirildiğini duyurdu.

Gaziosmanpaşa’da toprak kayması paniği

TRT Haber’de yer alan habere göre; Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak'ta, öğle saatlerinde yağışın etkisiyle toprakta hareketlilik olduğunu fark eden vatandaşlar, durumu hemen zabıta ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, vatandaşları bölgeden uzaklaşmaları konusunda uyardı. Akşam saatlerinde toprak kayması yaşanmasıyla birlikte polis, zabıta ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Bölgede yaşayanlar tahliye edilirken, bazıları yakınlarının yanına giderken bazıları ise otellere yerleştirildi. Ekipler, güvenlik önlemi aldığı için bölgeye girişe izin vermiyor. Ayrıca alanda kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığı bilgisi de edinildi.

Gaziosmanpaşa’da toprak kayması paniği: 24 evden 96 kişi tahliye edildi

‘Buranın sorunu on senelik mevzu’

Gazetecilere bilgi veren Zakir Cezayiroğlu, ev sahibi olarak kiracısının da tahliye edildiğini açıkladı ve şunları ifade etti:

"Buradaki sorun, kısa süreli bir durum değil. Bu, on yıllık bir mesele. Bölge oldukça engebeli ve neredeyse uçurum niteliğinde. Gerçekte burası bir kayalık. Zemin sağlam olsa da, muhtemelen alttan boşaltma yapılmış gibi görünüyor. Yıldıztabya Futbol Sahası'nı boşalttılar, birinci etabı tamamladılar. İkinci etap için ise kazık çalışması yapılmadı, sadece oyulmuş gibi görünüyor."

Yarın bölgeye daha yakından bakılacağını dile getiren Cezayiroğlu, "Çok sayıda mağdur var. Aşağıda evleri yıkılanlar var. Bölge oldukça dik bir bayır yapıya sahip, neredeyse Antalya falezleri gibi. Yokuş değil, dik bir eğim var. Önlem almak için ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor." dedi. Ayrıca Cezayiroğlu, evlerin şu an için oturulacak durumda olmadığını da ekledi.

İstanbul Valiliği’nden açıklama

Valilikten yapılan açıklamada, Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak'ta saat 19.30 sıralarında toprak kayması meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, "Olayda toplam 14 gecekondu etkilendi ve bunlardan 3'ü kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Ölen ya da yaralanan olmadı." bilgisi verildi. Daha sonraki açıklamada ise tahliye edilen bina sayısının 24'e yükseldiği belirtildi.

Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaştan 78'i otellere, 18'i ise akrabalarının evlerine yerleştirildiği açıklandı. Yarın, tahliye edilen binalarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, AFAD ve ilçe belediyesi ekiplerince hasar tespit çalışması yapılacağı da belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal