Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzaladı: Kritik atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında çok sayıda kritik atama kararı yayımlandı. İşte detaylar…

20.04.2024-09:48 - (Son Güncelleme: 20.04.2024-17:45)

Resmi Gazete’nin 20 Nisan 2024 Cumartesi tarihli sayısında çok sayıda kritik atama kararı yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine seçildi.

Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

Haber7’de yer alan habere göre; son Cumhurbaşkanlığı atama kararlarına göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda önemli değişiklikler yaşandı. Vergi Başmüfettişliklerine yeni isimler atandı. Furkan Fırat, Erhan Yaşaran, Hatice Senger Erdoğan, Levent Emre, Bayram Gülçiçek, Barış Gürsoy, Volkan Nurdağ ve Halime Eda Tandoğan, Vergi Başmüfettişliklerine getirilen isimler oldu. Ayrıca, Vergi Müfettişliklerine Sevil Toprak, Osman Neşet Tandoğan, Erol Cihan Dersinlioğlu ve yeterlilik sınavında başarı gösteren Murat Dönmez, Güler Çelik, Harun Yartaş ve İbrahim Ayyıldız da atanmıştır. Bu atamalar, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin ilgili maddelerine uygun olarak yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda da önemli değişiklikler oldu. Başmüfettişliklere atanan Müfettişler Caner Atasever, Mahmut Kaynar ve Songül Afşar, bu göreve getirildi. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda 5'inci Bölge Müdürü Şahin Çılgın görevinden alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda da yeni atamalar yapıldı. Ercan Sarı, Atilla Özkan, Mustafa Yavuz Ülküm, Birol Baha Bağ, Burak Büyükkuzukıran, Fatih Tuna Tunasoylu, Enes Keten ve Emre İlhan, Başmüfettişliklere getirilen isimler arasında yer aldı. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır görevden alındı.

Bu atamalarla birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü gibi kurumlarda da değişiklikler yaşandı.

4 Kurtuluş Savaşı gazisinin mirasçılarına İstiklal Madalyası

Kurtuluş Savaşı'ndaki kahramanlık hizmetleri belirlenen 4 gazinin mirasçılarına İstiklal Madalyası verilecek.

İstiklal Madalyası Kanunu kapsamında, Kurtuluş Savaşı'ndaki hizmetleri tespit edilen 4 gazinin mirasçılarına İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, İstiklal Madalyası almaya hak kazanan gaziler ile mirasçılarının isimleri şöyle:

Pasof (Eleşkirt) doğumlu Er Rüstem Gökçe'ye, oğlu Hayri Gökçe adına.

Sarayönü doğumlu Er Hızır Mirza'ya, kızı Hatice Karçaaltnıncaba adına.

Sivas (Kangal) doğumlu Çavuş Osman Cesur'a, torunu Halit Cesur adına.

Çankırı doğumlu Er Mehmet'e, Emirahmet oğullarından Osman oğlu adına.

Bu madalya, Nokta Sevk Efradı 1 Numaralı Mütenevvia Hastanesinde 1922 tarihinde vefat eden gazinin mirasçısına verilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal