Kuzey Irak’taki Operasyonu Hulusi Akar Yönetiyor

TSK tarafından, Irak’ın kuzeyine düzenlenen operasyonu Hulusi Akar, Harekat Merkezi’nden takip ediyor ve komuta ediyor.

24.04.2021-16:55 - (Son Güncelleme: 24.04.2021-16:55) Kuzey Irak’taki Operasyonu Hulusi Akar Yönetiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak’ın kuzeyinde 10 Şubat'ta düzenlediği 'Pençe Kartal-2' operasyonunun ardından dün gece Irak’ın kuzeyine kara harekatı başlattı.

Metina bölgesi ağırlıklı olmak üzere Zap, Avaşin, Basyan, Kandil ve Gara bölgelerini kapsayan operasyonda, belirlenen PKK hedefleri havadan ve karadan vuruldu.

Metina bölgesine ATAK helikopterlerinin eşliğinde Özel Harekat indirildi.

50 UÇAK TERÖRİSTLERE BOMBA YAĞDIRDI

Harekata katılan yaklaşık 50 uçak, sınırı geçip teröristlere bomba yağdırdı. Harekat boyunca savaş uçaklarının, havada kalan tanker uçaklarından yakıt ikmali yaptığı belirtildi.

SİHA VE ATAK HELİKOPTERLERİ KAÇIŞ NOKTALARI VURDU

Operasyonda TSK'ya ait yerli İHA ve SİHA'lar da görev aldı. SİHA'lar ile ATAK helikopterleri, hava harekatı sırasında teröristlerin kaçış noktalarını bombaladı.

OPERASYONUN BAŞINDA HULUSİ AKAR VAR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları tarafından takip edilip yönetilen harekata, komandolar ve özel kuvvetlerden oluşan kara birlikleri de katıldı.

Ayrıca sınır hattında görev yapan Mehmetçik de PKK hedeflerinin vurulduğu bölgelerde temizlik çalışması yaptı.

SIĞINAK VE BARINAKLAR İMHA EDİLDİ

Operasyonda PKK'lı teröristlerin yuvalandığı sığınak ve barınak olarak kullanılan çok sayıda hedef imha edildi. Ayrıca terör örgütünün cephane olarak kullandığı mağaralar da vuruldu. Türkiye'ye sızmak için hazırlık yaptığı değerlendirilen teröristlerin ağır kayıplar verdiği belirtildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal