TBMM Başkanı Şentop: Biden Açıklaması Siyasi Olarak Kalacak

Mustafa Şentop, Joe Biden’ın sözde Ermeni soykırımı ile ilgili açıklamasının hukuki temelinin olmadığını ve siyasi bir açıklama olarak kalacağını ifade etti.

24.04.2021-16:46 - (Son Güncelleme: 24.04.2021-16:46) TBMM Başkanı Şentop: Biden Açıklaması Siyasi Olarak Kalacak

Türkiye, sözde 1915 olaylarına tarihi belgelerle ışık tutsa da, birçok ülkede her yıl 24 Nisan’da anma törenleri düzenleniyor.

Ermeni lobileri de ABD’de düzenlenen törenlerde, ABD başkanlarına sözde soykırımı tanıması için baskı yapıyor.

ABD Başkanı Joe Biden da sözde Ermeni soykırımını tanıyacağını açıkladı.

‘’HERHANGİ BİR HUKUKİ TEMELİ YOKTUR’’

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ABD Başkanı Biden'ın yapacağı öne sürülen açıklamaya ilişkin "Olduğu takdirde siyasi açıklama olarak kalacaktır. Herhangi bir hukuki temeli yoktur. Türkiye'de eğer tarihi konular bu şekilde siyasi kararlarla ortaya konacaksa, Türkiye'nin de Amerikan tarihine dair herhalde bir yasama döneminin bütününü kaplayacak kararlar alma zamanı vardır. Bu konuda en kirli tarihi olan ülkelerden birisi de ABD'dir." ifadesini kullandı.

‘’NORMALLEŞME ÇABALARINA GÖLGE DÜŞÜRMEKTEDİR’’

TBMM Başkanı Şentop, ''Ermeni tarafının tarihi gerçeklere aykırı olarak kabullendiği ve diğer ülkelere kabul ettirmeye çalıştığı söylem, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi çabalarına gölge düşürmektedir.'' diye konuştu.

‘’HDP ONLARLA HAREKET EDİYOR’’

Şentop, HDP'nin 1915 olaylarına ilişkin açıklamasını da ''Ne zaman hasımları Türkiye aleyhine bir tavır içine girse HDP onlarla hareket ediyor.'' sözleriyle değerlendirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal