Irak’ın Kuzeyine Kara Hareketı Başladı

Türkiye, bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik Irak’ın kuzeyine kara harekatı başlattı. PKK'ya ait hedefler havadan ve karadan vuruluyor.

24.04.2021-15:06 - (Son Güncelleme: 24.04.2021-15:18) Irak’ın Kuzeyine Kara Hareketı Başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bölücü terör örgütü PKK’ın yuvası haline gelmiş Kuzey Irak’ta Metina, Zap, Avaşin, Basyan ve Kandil'e operasyon düzenlendiğini bildirdi. 

Kara harekatı sürerken, hedefler havadan ve karadan da vuruluyor. 

ÖZEL KUVVET BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Öte yandan Özel Kuvvetlerin de Metina bölgesine helikopterlerle indirildiği belirtildi.

Özel Kuvvetlere Atak helikopterleri ve SİHA'lar destek veriyor.

5 BİN PERSONEL

Operasyona 5 bine yakın personel, mayın arama tarama ekipleri ve köpekler de katıldı.

OPERASYON HAREKAT MERKEZİ’NDEN TAKİP EDİLİYOR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları operasyonu Harekat Merkezi'nden takip ediyor. Çok sayıda savaş uçağının yanı sıra silahsız ve silahlı insan hava araçlarının da (İHA/SİHA) katıldığı operasyonda terör örgütünün yuvalandığı sığınak ve barınaklarla, cephane olarak kullanılan mağaralar vuruluyor.

KANDİL F-16’LARLA VURULUYOR

Kandil bölgesi de çoğunluğu Diyarbakır olmak üzere değişik üslerden kalkan F-16'larla vuruluyor. Hava taarruzlarından sonra Metina, Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerine Sikorsky ve Chinook tipi helikopterlerle kara unsurları indirildi.

EĞİTİM KAMPLARI HAVAYA UÇURULACAK

Metina bölgesinde PKK'nın eğitim kampları bulunuyor. Operasyonda terör örgütü için kilit öneme sahip olan bu noktaların havaya uçurulması planlanıyor.

Metina'da bulunan Zinar Dağı'nın terör örgütü unsurlarından temizlendiğini ifade edildi.

Konuyla ilgili konuşan Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, şu bilgileri verdi:

’’20’NİN ÜZERİNDE HELİPKOPTER KATILDI’’

"Bir süredir bu harekatla ilgili beklenti vardı ve dün itibariyle yumuşak biçimde hedefler vurulmaya başlanmıştı. Bugün ise PKK'lı teröristlerin Kandil ve Sincar'dan sızabildikleri bir bölge olan Metina'ya havadan, karadan Özel Kuvvetlerin de katılımıyla operasyon başlatıldı. 20'nin üzerinde helikopterin katıldığı bilgisi var.

‘’HAREKAT BAŞKA BÖLGELERDE DE SÜRECEK’’

Bu operasyon yurt içine sızmayı önleme amaçlı olduğu gibi Basyan, Avaşin ve Kandil'in de etkisini yok etmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Bölücü örgütün yazın yuvalanmasının da önlenmesi amacıyla düzenleniyor. Harekatın bu kadarla kalmayacağı ileriki dönemde başka bölgelerde de süreceğini şimdiden söylemek mümkün."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal