Kuruluş Osman İbrahim Fakih kimdir, gerçek tarihte İbrahim Fakih var mıydı? İbrahim Fakih ne zaman, nasıl öldü?

ATV’nin sevilen dizisi Kuruluş Osman’ın son yayınlanan bölümünde görülen İbrahim Fakih’in tarihteki yeri izleyenlerin merak ettiği konular arasında yer aldı. Peki Kuruluş Osman İbrahim Fakı kimdir, gerçek tarihte İbrahim Fakih var mıydı? İbrahim Fakih ne zaman, nasıl öldü? Tüm soruların cevapları haberimizde...

23.03.2022-21:45 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-21:45) Kuruluş Osman İbrahim Fakih kimdir, gerçek tarihte İbrahim Fakih var mıydı? İbrahim Fakih ne zaman, nasıl öldü?

ATV’de yayınlanan reyting rekortmeni dizi Kuruluş Osman’ın hikayesi tüm heyecanıyla devam ederken yapıma yeni karakterler ve haliyle yeni oyuncular katılmaya devam ediyor. Başrolünde Burak Özçivit’in canlandırdığı Osman Bey’in olduğu Kuruluş Osman dizisinin son bölümünde izleyenlerin karşısına çıkan İbrahim Fakih’in gerçekte kim olduğu ve tarihte var olup olmadığı soruları izleyenler arasında tartışma konusu oldu. İbrahim Fakih hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyen dizi severler arama motorları üzerinden ‘’Kuruluş Osman İbrahim Fakih kimdir, gerçek tarihte İbrahim Fakih var mıydı? İbrahim Fakih ne zaman, nasıl öldü?’’ sorularının cevaplarını öğrenmeye çalışıyor.

Kuruluş Osman İbrahim Fakih kimdir?

Tarih kaynaklarında yer alan bilgilere göre İbrahim Fakih isimli birisi Osman Bey’in yaşadığı zamanlarda bulunmamıştır. Osman Bey zamanında Osmanlı Devleti’nin henüz bebeklik zamanı olmasını fırsatını bilen Bizans ve Haçlı Şövalyeleri devletin içerisine halkın ve devlet adamlarının benimsediği isimleri casus olarak sokmuştur. Tarih kitaplarına göre İbrahim Fakih de o casuslardan birisidir.

Kuruluş Osman’ın 86. bölümünde ilk kez seyircilerin karşısına çıkan İbrahim Fakih, Conelia’ya Mari’yi öldürmesi emrini verdi.

Kuruluş Osman İbrahim Fakih

Osman Bey’in ve Osmanlı Devleti’nin güçlenmesinden çekinen Bizanslılar İbrahim Fakih’i devletin içerisine sokmuştur. İbrahim Fakih diğer casusları toplayarak ‘’"Eline kılıç alan her kalabalık, bir orduya dönüşebilir! Fakat bir komutanı yetiştirmek, onlarca yıl alır! İçlerinde kökleşmiş ne varsa! Fikir adamları, alimleri, yaşlıları, komutanları! Hepsini yok edeceğiz!''

İzleyenlerin merak ettiği sorulardan birisi de İbrahim Fakih ile Dursun Fakih’in aynı kişi olup olmadığıdır. Tarih kitaplarına göre İbrahim Fakih ile Dursun Fakih aynı kişi değildir. Dursun Fakih, İbrahim Fakih’in aksine Osmanlı Devleti’nin ilk zamanlarında yaşamış ve Osmanlı Devleti’nin ilk kadısı olmuş bir kişidir.

ATV’de yayınlanan Kuruluş Osman dizisinin yeni karakteri İbrahim Fakih’e usta oyuncu Murat Serezli hayat verecek.

Murat Serezli kimdir?

Tam adıyla Esat Murat Serezli 3 Ekim 1969 tarihinde dünyaya gelmiştir. Oyuncu olarak ekranlarda yer alan Metin Serezli ile Nevra Serezli’nin çocuğu olan Murat Serezli akademik hayatını Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü ile tamamlamıştır. Usta oyuncu oyunculuk hayatından önce 3D animasyon, bilgisayar programcılığı, seslendirme, yönetmenlik gibi alanlarda yer aldı.

Murat Serezli Kuruluş Osman dizisinden önce son olarak Fox TV’de yayınlanan ve izleyenlerin büyük beğeni ile izlediği Savaşçı dizisinde Albay İbrahim Kopuz karakterini canlandırmıştı. Murat Serezli’nin Kuruluş Osman dizisinde ne kadar yer alacağı ise dizinin hikayesinin gidişatına göre netleşecek. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal