Kuru şampuan nedir, ne işe yarar? Kuru şampuan saçı temizler mi, saça zararlı mı? Saç için en iyi kuru şampuan önerileri

Günü kolaylaştıran bir yenilik olarak bir süredir hayatımızda yerini alan kuru şampuanlar özellikle kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Birçok kişinin saçlarını yıkayamadığında tercih edilen kuru şampuanlar merak edilmektedir. Peki, Kuru şampuan ne işe yarar? Kuru şampuan nasıl kullanılır? Kuru şampuan çeşitleri nelerdir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

31.03.2022-23:29 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-23:29) Kuru şampuan nedir, ne işe yarar? Kuru şampuan saçı temizler mi, saça zararlı mı? Saç için en iyi kuru şampuan önerileri

Günlük hayatta koşuşturmaca içinde olan ve saçlarını yıkayamayan pek çok kişi hayat kurtarıcı olan kuru şampuanlara yönelmektedir. Özellikle uzun saçlara sahip olan kadınlar zaman zaman saçlarını yıkayıp kurutmak açısından zorlanmaktadır. Tabi yağlı saça sahip olan kişilerde saçlarını ne kadar sık yıkasa da yağlı görüntüden kurtulmak hiçte kolay olmamaktadır. İşte tamda bu noktada hayat kurtaran kuru şampuanlar pek çok kişinin tercihi oluyor. Kuru şampuanlar hakkında merak edilen birçok konu araştırılmaktadır. Peki, Kuru şampuan ne işe yarar? Kuru şampuan nasıl kullanılır? Kuru şampuan çeşitleri nelerdir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

Kuru şampuan ne işe yarar?

Kuru şampuanların ne işe yaradığı oldukça merak edilmektedir. Gün içinde koşuşturmadan saçlarını yıkayamayanların ve yağlı bir saça sahip olanların tercihi olan kuru şampuanlar pudramsı bir yapıya sahiptir. Saçtaki yağı emerek yağlı görüntüyü ortadan kaldırarak yeni ve güzel kokan saçlara sahip olmanızı sağlar.

Özellikle uzun saçlara sahip olan kadınların tercihi olan kuru şampuanlar son yıllarda hayatımızda yer edindi. Kadınların uzun saçlarını yıkaması özellikle kış aylarında büyük bir sorundur bu nedenle çok sık kuru şampuanlar tercih edilse de bu bir temizlik yöntemi değildir. Günü kurtaran kuru şampuanlar saçınızı su ile yıkamanın yerini alamaz. Ayrıca kuru şampuanlar sadece saça temiz bir görünüm vermek için kullanılmamaktadır. Birçok stilist saçlara şekil vermek ve hacim kazandırmak için bu ürünlerden yararlanmaktadır. Yani sizde sönük olan saçlarınıza dolgunluk kazandırmak isterseniz kuru şampuanlardan yardım alabilirsiniz.

Kuru Şampuan Ne İşe YararNe yaparsak yapalım saçlar kimi zaman istediğimiz hacimli görüntüye ulaşamaz. Fotoğraflarda görülen o dolgun ve hacimli saçların sırrı ise kuru şampuanlardır. Kuru şampuanlar saça hacim verirken mis kokusuyla da temizlik hissini sonuna kadar yaşamanıza yardımcı olur. Gün içerisinde girilen ortamlardaki pek çok koku ilk olarak saçlarımıza sinmektedir ve hiçbir zaman duştan çıkıldığındaki temiz koku gün boyu saçta kalmamaktadır. Kuru şampuan, saçın yağlı görüntüsünü alırken mis gibi kokmasına da yol açar. Bu şekilde tertemiz kokan saçlar ile canlı bir şekilde güne devam edebilirsiniz.

Son dakikada çıkan bir işiniz olduğunda, duş almaya vaktiniz olmadığında ya da çok önemli bir toplantınız olduğunda gün içindeki koşuşturmadan dolayı duş almaya vakit bulunamayabiliyor. Bu noktada birkaç senedir hayat kurtarıcı bir yer edinen kuru şampuanlar devreye giriyor. Bu sayede temiz saç görüntüsüne ulaşırken aynı zamanda güzel kokmanın da bir yoludur.

Kuru şampuan nasıl kullanılır?

Kuru şampuanın nasıl kullanıldığı da merek edilmektedir. Öncelikle saçınıza sıkmadan şişeyi çalkalamanız gerekmektedir. Daha sonra saç diplerinize doğru, çok yakından olmayacak şekilde yaklaşık 30 cm uzaktan uygulamaya başlayın. Ürünü saç diplerine uygulamanız gerekmektedir. Bu nedenle saçlarını tutamlara ayırarak uygulamanız daha iyi bir sonuç almanızı sağlar. Bu konuya dikkat etmeniz daha çok verim almanızı sağlar.

Saç diplerine uygulanan kuru şampuan işleminden sonra saç diplerinize parmak uçlarınızla hafif şekilde masaj yapın. Masaj işlemi ile kuru şampuanın tüm saça yayılmasını sağlanır. İşte kuru şampuan kullanmak bu kadar kolay. Bu işlem sonrası tüm gün temiz ve mis gibi kokan saçlarla gezebilirsiniz. 

Kuru Şampuan Nasıl KullanılırKuru şampuanlarla ilgili olarak merak edilen bir diğer konu ise kuru şampuan kullanım sıklığıdır. Bu durum tamamen kişiye kalmıştır istenen sıklıkla uygulama yapılabilir. Ancak hassas saç derisine sahip olanlar ve saçları kolay kırılan kişilerin her gün kullanmaları halinde saçlarında yıpranmalara neden olacaktır.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise kuru şampuan uygulaması yapan kişiler gün sonunda mutlaka saçlarını yıkamaları gerekmektedir. Kuru şampuanların uzun süre saçta kalması kişilerin saçlarını yıpratacaktır ve iyi durulanmaması durumunda saç diplerinizde biriken kuru şampuan saç foliküllerini tıkar.

Kuru şampuan kullanımı adım adım şu şekildedir:

Kuru şampuan kullanmadan önce saçlarınızı tarayın. Böylece saçlarınızın dolaşmasını önlersiniz.

Şişeyi iyice çalkalayın.

Saçlarınızı tutamlara ayırın.

Kuru şampuanı 15 cm uzaklıktan sıkın.

Ürünü saç diplerine yedirmek önemli, o nedenle parmak uçlarınızla saç derinize bir güzel masaj yapın.

Ürünü saçlarınızda 4-5 dakika beklettikten sonra parmaklarınızla karıştırıp yedirin.

Kuru şampuan çeşitleri ve önerisi nelerdir?

2 çeşit kuru şampuan vardır:

Sprey formda kuru şampuan

Pudra formda kuru şampuan

Sprey formda olan kuru şampuan kullanım kolaylığı ve etkinliği açısından daha çok tercih edilmektedir.  

Kuru Şampuan ÇeşitleriKuru şampuan kullanmak isteyen kişiler kendi saç yapısı ve istekleri doğrultusunda bir kuru şampuan seçimi yapması gerekmektedir. İnce telli ve sönük saçlara sahipseniz hacim verici etkili olanları tercih etmelisiniz. Koyu renk saçlarınız var ise ya da kuru şampuanın renk bırakacağından korkuyorsanız görünmez olanları tercih etmelisiniz. İstekleriniz doğrultusunda en uygun olan kuru şampuan çeşidini seçebilirsiniz.

Ev yapımı kuru şampuan tarifi

Kuru şampuanların içerisinde kimyasal ürünler yer almaktadır. Bu ürünler kimi zaman alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Ya da dışarı çıkıp kuru şampuan alacak vakti olmayan kişiler evde kuru şampuan yapabilir.  Evdeki malzemelerle kuru şampuan yapmak için gereken malzemeler şu şekildedir:

Yarım çay bardağı ararot tozu ya da tarçın

Yarım çay bardağı mısır nişastası

İsteğe bağlı olarak yarım çay bardağı mısır nişastası

Uygulamak için makyaj fırçası

Evde kuru şampuan hazırlamak oldukça basittir. Tarifte yer alan bütün malzemeleri bir kap içerisinde bir fırça yardımı ile karıştırınız. Karışımı hazırlamak bu kadar basittir. Daha sonra saçlarınızda uygulamak istediğiniz bölgeye bu karışımı uygulayınız. Bir fırça yardımı ile uygulamanız daha kolay olacaktır. Karışımı 10 dakika saçınızda beklettikten sonra saçlarınızı tarayarak tozu saçınızdan çıkarabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal