Kuru Fasulye Yaparken Bunu Eklerseniz Gaz Yapmaz!

Yaz kış severek yediğimiz kuru fasülyenin midenizde gaz yapmaması için size birkaç tavsiyemiz var.Kuru fasülyeyi hazırlarken nelere dikkat etmelisiniz. Yemeği hazırlarken içine katacağınız hangi baharat şişkinliği ve gazı engeller?

20.12.2019-15:54 - (Son Güncelleme: 20.12.2019-15:46)

Kuru fasulye bazen midemize ağır gelen, sindirmekte zorluk çekeceğimiz oligosakkarit maddesi içerir. Peki kuru fasülyenin gaz yapmaması için yapılması gerekenleri derledik.

KİMYON

Bağırsaktaki gaz sıkışmasının önüne geçmek adına kuru fasulyeyi haşlarken içine bir tatlı kaşığı kimyon katmak yeterli olacaktır. Bu yöntemle kuru fasulye yedikten sonra rahatsızlığı engellemiş olacaksınız. Kimyon yerine kekik de kullanabilirsiniz.

BİRİKEN KÖPÜKLERİ ALIN  

Kuru fasulyeyi bir gece önceden mutlaka ıslatın! Islattığınız fasulyeyi ertesi gün haşlayın ve haşlarken üstünde biriken köpükleri toplayın. Bu köpükler gaz oluşumuna en büyük etkendir. Mutlaka bu işlemi yapmalısınız.

Eğer kuru fasulyeye karbonat katarak pişiriyorsanız hata yapıyorsunuz çünkü karbonat gazı önlerken vitamin ve mineralleri de beraberinde yok eder.

ÇİĞ PATATES  

Fasulyeyi pişirirken içine bir adet çiğ patatesi ekleyin. Yemeğiniz piştikten sonra patatesi çıkarabilrisiniz. Bu işlemi tüm gaz yapan gıdalara uygulayabilirsiniz. Yemek piştikten sonra patatesi mutlaka çıkarmalısınız aksi halde patateste biriken oligosakkarit yeniden yemeğe karışacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfa aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal