Hamilelikte Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?

Hamileliğin en kronik sorunlarından biridir gaz sancısı. Gaz sorunu olarak da ifade edilen bu sorun özellikle bazı beslenme ve egzersiz kuralları ile yok edilebilir.

27.07.2019-13:06 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-13:03) Hamilelikte Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?

Hamilelik sürecinde yapılan bazı yanlışlar gebe kadınların gaz sancısı çekmesine ve ağrı hissetmesine neden olur. Ancak korkacak bir şey yoktur. Bu durum bebeğe zarar vermez. Ancak bu sancıdan kurtulmak için hala haberimizi okumanız gerekmektedir.

HAMİLELİKTE GAZ SORUNUNA NE İYİ GELİR?

Gebelik esnasında bedeninde oluşan değişimlerin yarattığı semptomları tamamen yok etmenin methodlarından bahsedemeyebiliriz. Fakat, negatif etkileri azaltacak işlemleri uygulayabilirsin. İşte, gebelikte mide şişkinliğine ne iyi gelir, hazımsızlıkla nasıl başa çıkılır sorularına yanıtlar;

KABIZ OLMAYI BIRAK

Kabızlık probleminin olmasının, gebelikte karın şişliği ve hazımsızlık çekmenin sebepleri arasında olduğunu belirtmiştik. Bu nedenle kabızlığın önüne geçmeye çalışman, bu problemi de önlemeni kolaylaştırabilir.

KÜÇÜK PORSİYONLAR TÜKET

Hızlı yemek yediğinde hava da yutarsın ve midende hava kabarcıkları meydana gelerek gaz oluşumuna neden olursun. Bu nedenle yavaş yemeye gayret etmelisin. Büyük öğünler yediğinde ise, sindirimi zorlaştırırsın. Bu nedenle, 3 öğünde yiyeceğin yemeği, küçük porsiyonlardan oluşan 6 öğüne bölmelisin. Bu şekilde, midenin yükünü hafifleterek, hamilelikte gaz sıkışması sıkıntısını azaltabilirsin.

PAPATYA ÇAYINI KEŞFET

Gebelik döneminde sıvı ihtiyacını karşılamak için içerisinde müshil ve sinameki bulunan bitki çaylarının içilmemesi gerektiğini belirtmiştik. Papatya çayı, onlardan biri değil! Hazımsızlık problemlerini gidermek için içebilirsiniz. Bununla birlikte, limonlu sıcak su da gebelikte gaza ne iyi gelir? sorusunun yanıtlarından biridir.

YEMEK YERKEN İÇME

Yediğin yemeğin sıvıyla harmanlanması mideni şişirir ve haliyle gebelikte hazımsızlık şikayetine neden olur. Bu nedenle, gebelikte ihtiyacın olan bolca sıvıyı öğün aralarına denk getirmeyi denemelisin. Yemekten yarım saat evvel ve 1 saat sonraları sıvı içmemeye dikkat etmelisin.

GAZ YAPAN YİYECEKLERDEN UZAK DUR

Her metabolizma birbirinden değişkendir. Bu nedenle, her besinin de etkisi farklı olacaktır. Birinde kabızlığa neden olan besin, bir ötekinde bağırsakları bozan bir etki yaratıyor olabilir. Bu nedenle kendini izlemeli ve senin metabolizmanda hazımsızlığa neden olan gıdaları belirlemelisin. Tabii sonrasında o besinleri yemekten de vazgeçmelisin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal