Bayram Sofralarında Yerini Alacak Patates Graten Tarifi

Tadı damaklarda kalacak patates graten nasıl yapılır? Patates gratenin malzemeleri neler? Püf noktaları neler? Bayram sofralarını süsleyecek kolayca hazırlanabilen ve herkesi doyurabilen bu enfes tarife siz de bayılacaksınız.

01.06.2019-11:52 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-11:37)

Bayram geldi çattı. Sofralarında değişik bir lezzet arayanlara iyi tavsiyemiz var. Kalabalık sofralar için harika bir öneri olacak patates gratene sofralarınızda yer açmak için heyecanlanacaksınız.

PATATES GRATEN TARİFİ  

MALZEMELER: 

10 adet patates, 1 paket krema, 100 gram kaşar peyniri, 50 gram cheddar peyniri, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 2 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI: 

Fırını 180 dereceye önceden ayarlayın. Patatesleri ince ince doğrayın ve bir kaba alın, krema, tuz, karabiber ve kekiği iyice birleştirin. Yağlanmış, ısıya dayanıklı fırın kabına patatesleri sıralayın ve 40 dakika fırında pişirin. 35-40 dakika sonra patatesleri fırından çıkartın ve rendenin ince kısmıyla rendelenmiş cheddar peyniri ve kaşarı patateslerin üstüne örtün. Peynirler, eriyip kızarana dek 10 dakika daha pişirin. İşte bu kadar.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal