Küresel ticaret yönünü Türkiye’ye çeviriyor: ‘Görüşmelerde ciddi aşamalara geldik’

Türkiye, küresel ticaret konusunda daha ön planda olmak için Irak ile görüşmelere devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak ile yapılan görüşmelerin çok ciddi boyutlara ulaştığını söyleyerek, yıl içerisinde oradaki inşaatlara başlayacaklarını ifade etti. İşte detaylar…

15.03.2024-10:11 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-17:15)

Küresel ticaretin yönü yakında Türkiye’ye dönecek. TRT Haber’e konuk olarak soruları yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Zengezur Koridoru ile ilgili Irak ile yapılan görüşmelerde çok ciddi ilerleme kaydettiklerini dile getirdi.

TRT Haber’e göre Bakan Uraloğlu şunları söyledi:

Ciddi katkı sağlayacak

Biz Orta Koridor'da bulunuyoruz. Şu anda bu koridorun kapasitesi yeterli değil. Yeni bir alternatif güzergah oluşturuyoruz. (Zengezur Koridoru) Bu koridorun ülkemizden geçmesi demek ülkemizin sanayisine, teknolojisine, turizmine katkı sağlaması demektir.

Küresel ticaret yönünü Türkiye’ye çeviriyor: ‘Görüşmelerde ciddi aşamalara geldik’

Bu ulaşım koridorlarını sadece yükün taşınması, yolcunun taşınması olarak değerlendiremeyiz. Bu koridorlar aynı zamanda barışa büyük katkı sağlayacak yatırımlardır.

Bu sene içerisinde inşaatlara başlıyoruz

Irak ile yürütülen Kalkınma Yolu Projesi'ne aynı zamanda Kuru Kanal'da deniliyor. Kalkınma Yolu, o bölgenin de kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Irak tarafında projeler bitmek üzere. Görüşüyoruz, çok ciddi aşamalara geldik. Bu sene içerisinde oradaki inşaatlara başlıyoruz. Tabii burada Türk müteahhitler de rol alacak diye düşünüyorum. Ağın ülkemizdeki kısmı hızlı tren hattıyla oluşacak. Basra Körfezi'nden başlayan hat Londra'ya kadar gidecek.

20 yıl önce yapılan projelerle geleceği planladık.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal