Kuraklık krizi giderek büyüyor: O ülkede 86 bölgede su kullanımı kısıtlandı

Fransa yıl başından bu yana yağış eksikliği ile birlikte artan kuraklıktan dolayı ülke genelinde, 86 bölgede şebeke suyunda kısıtlama yapmaya başladı. İşte haberin detayları...

26.07.2022-11:45 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-17:46) Kuraklık krizi giderek büyüyor: O ülkede 86 bölgede su kullanımı kısıtlandı

Avrupa sıcak havanın ve peşinden getirdiği orman yangınları ile mücadele ediyor. Öte yandan kuraklık da alarma sebep oldu. Ülkede yağışların da beklentilerin altında kalması ile su kaynaklarını kontrollü kullanmak adına yeni önlemler alındı. Bu çerçevede ülkede şebeke suyu kullanımına kısıtlama getirildi. 


95 bölgenin 86’sı kuraklıktan etkilendi

Ayrıca Franceinfo'nun haberine göre ise Ekolojik Geçiş Bakanlığına ait Propluvia sitesinde yayınlanan haritada, 95 bölgenin 86'sının kuraklıktan etkilendiği aktarıldı.

Azdan çok şiddetliye gri, sarı, turuncu ve kırmızı alarm seviyelerine yönelik renklendirilen haritada, ülkenin büyük kısmı sarı ve turuncu alarm seviyesinde yer aldı. Sarı alarm seviyesindeki bölgelerde, tarım amaçlı su dağıtımında yüzde 50'nin altında azalma ve belli saatlerde bahçe ve yeşil alanları sulama ile araba yıkamaya yasak getiriliyor.

Bu durumda bölge turuncu alarm seviyesindeyse, tarım amaçlı su dağıtımında yüzde 50'den fazla azalma, bahçe ve yeşil alanları sulama ile araba yıkamaya ciddi kısıtlama uygulanmaktadır.


Hayati olmayan su dağıtımları ülke genelinde tamamen durduruldu

Öte yandan ülke genelinde 15 bölgede aktif olan kırmızı alarm durumunda ise tarım amaçlılar dahil hayati olmayan su dağıtımları tamamen durduruldu. Haritaya yönelik, kuraklıktan en fazla ülkenin orta kısmındaki Centre-Val de Loire ve Pays de la Loire bölgeleri etkilendi.

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal