Avrupa'da sıcak hava dalgası can aldı! Termometrelerin geldiği seviye görenleri şaşırttı

Fransa, İspanya ve Portekiz'de ölümlerin artmasıyla beraber Avrupa'nın sıcak hava dalgasına maruz kalması gündeme geldi. Avrupa'da gün geçtikçe sıcaklığın arttığı gözlemlenirken toplamda 360 kişinin öldüğü belli oldu.

17.07.2022-09:37 - (Son Güncelleme: 17.07.2022-09:37) Avrupa'da sıcak hava dalgası can aldı! Termometrelerin geldiği seviye görenleri şaşırttı

Avrupa da termometreler 47-50 dereceleri görmesi üzerine orman yangınları da yaşanmaya başlandı. Fransa, Portekiz ve İspanya'daki aşırı sıcaklık nedeniyle 360 kişi vefat ederken son yılların en yüksek sıcaklığı ile karşı karşıya kaldıkları söylenebilir. Avrupa'da orman yangınları ve ölümler üzerine veriler haberimizde. İşte detaylar...

Avrupa kavruluyor!

Son yılların en yüksek sıcaklığının yaşandığı Avrupa'da ölüm haberleri de gelmeye devam ediyor. Aşırı sıcakların üzerine artan orman yangınları ise korku dolu anlara neden oldu. Fransa'nın Gironde bölgesinde yer alan ormanda çıkan yangın üzerine 14 bin kişi bölgeden tahliye edildi. Gironde’deki Langon vali yardımcısı Vincent Ferrier yaptığı açıklamada orman yangınlarının yayılmasından korktuklarını ifade etti. 

Avrupa'da orman yangınları

Orman yangınları devam ediyor 

Hava sıcaklığının devam etmesi orman yangınlarını ise yaygınlaşması üzerine tedbirler alınmaya başlandı. Şiddetli alevler Fransa'nın Bordeaux bölgesinde ormanlarda etkisini göstermektedir. Bunun yanı sıra Portekiz'de de orman yangınından dolayı 160 kişinin yaralandığı belirlendi. Alevlerin hızlı bir şekilde yayılması üzerine Portekiz'de 300 km bir alanda yangın devam etmektedir. 

İspanya'da ise aşırı sıcaklar termometrelerde 46 dereceyi gösterdi. Hava sıcaklığı nedeniyle ise İspanya'da 43 kişi hayatını kaybetti. 

İngiltere'de yaşananlar şaşkınlıkla izlenirken ülkede ilk defa 'kırmızı alarm' verildi. Ülke genelinde acil durum ilan edildi. Alınan yeni kararlar üzerine İngiltere'de normal yaşam üzerinde değişkenlikler yaşanmaya başlaması üzerine Avrupa Birliği’nin Yeryüzü Gözlem Programı Copernicus’un afet yönetim birimi Güney Avrupa ve Fas’ta yangın riskinin yüksek olduğu bölgelerin haritasını yayımladı.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal