Avrupa sıcak hava dalgası Türkiye’ye gelecek mi? Sıcaklıklar yükselecek mi? Türkiye’de havalar nasıl olacak? Uzmanlar açıkladı

Avrupa'da görülen aşırı sıcakların Türkiye'de de görülüp görülmeyecek konusu merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, Türkiye'de de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerine çıkacağını ifade etti. Peki, Türkiye’de sıcaklıklar ne kadar yükselecek? Türkiye sıcak hava dalgası etkisi altına girecek mi? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin’in açıklamaları…

20.07.2022-15:26 - (Son Güncelleme: 20.07.2022-15:26)

Avrupa'da görülen yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle çıkan yangınlar gündemde yer alırken özellikle Portekiz, İspanya, Fransa, Almanya ve İngiltere'de 40 dereceyi bulan sıcaklıklar herkesi korkutuyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Tekin, Avrupa'nın 5 günden Fazla mevsim sıcaklıklarının 5-6 derece üzerinde seyrettiğini söyledi. Bununla birlikte Tekin, bugün itibarı ile Avrupa'yı terk eden sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde Türkiye'ye geleceğini ifade etti. 

Sıcak hava dalgası Türkiye'yi de etkileyecek

Avrupa'da görülen sıcak hava dalgasının Türkiye'ye de geleceğini söyleyen Tekin,  sıcaklıkların dar bir alanda etkili olacağını ifade etti. Tekin, "Çarşamba, perşembe günü Akdeniz'in kıyı kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda, hafta sonu ve pazartesi günü ise Marmara'nın batısı, kıyı Ege ve Akdeniz'in kıyı kesimlerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 4 ile 6 derece üzerinde seyredecek.” dedi. Ülkenin diğer kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredecek ifade eden Tekin,  sıcaklıkların ülkeyi dar bir alanda etkileyeceğini vurguladı. Durumun Avrupa ile kıyaslandığında daha düşük bir sıcaklık olduğunu vurgulayan Tekin,  aşırı sıcakların Türkiye'de etkili olmayacağını ifade etti. 

Hava Sıcaklığı Artacak Mı

İzmir'de hava sıcaklığı artacak

Yurt genelinde ciddi bir yağış görülmediğini söyleyen Tekin, önümüzdeki günlerde ülkenin kuzey kesimlerinde  yağışların devam edeceğini ifade etti. Fevzi Burak Tekin, Karadeniz Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini dile getirirken,  yağışların meteorolojik bir uyarı  gerektirmediğini ifade etti. Tekin, “3 büyük kente baktığımızda da 3 gün boyunca yağış beklemiyoruz. Parçalı ve az bulutlu bir hava hakim. Başkentte hava sıcaklığı 28 ile 30, İstanbul'da 30 ile 32, İzmir'de ise 35 ile 37 derece arasında seyredecek.” dedi.

Tatil bölgesi olan Ege ve Akdeniz kıyılarında ilerleyen günlerde üç dört gün boyunca yağış görülmediğini ifade eden Tekin,  az bulutlu ve açık bir havanın görüleceğini aktardı. Tekin, hava sıcaklıklarının bazı kıyı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde olacağını vurguladı. 

Hava Sıcaklığı Mevsim Normallerinin Üzerinde Olacak

Yağış oranları azaldı

Yaz sezonu  hakkında açıklama yapan Tekin, Ağustos ayına  bakıldığında iç ve güney kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olacağını ifade etti. Tekin, iç kesimlerde yağışların mevsim normallerinin altında seyredeceğini  söyledi.

Bununla birlikte  Tekin, güneş ışınlarının dik geldiği saatler 11.00- 16.00 saatleri arasında  vatandaşların dışarıya çıkmaması konusunda uyarıda bulundu.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal