Kuraklığın Geldiği Son Nokta! Kenya’da Zürafalar Susuzluktan Ölüyor

Kenya’da susuzluktan ölen zürafalara ilişkin çekilmiş fotoğraflar görenlerin yüreğini sızlatıyor. Kuraklığın geldiği boyutu gözler önüne seren fotoğraflar ve konuya ait diğer tüm detaylar haberimizde.

15.12.2021-16:54 - (Son Güncelleme: 15.12.2021-17:21)

Wajir'deki Sabuli Yaban Hayatı Koruma Alanı'nda Cuma günü, kuru, turuncu toprak üzerinde cansız bir şekilde yatmakta olan hayvanların fotoğrafları çekildi. Görenler Hayvanların, neredeyse artık kurumuş olan yakındaki bir rezervuardan su içmek için çaba sarfederken çamura saplanıp kaldıklarına ilişkin tahminde bulunuyorlar. Hayvanların yaşadıkları bu içler acısı duruma sebep ise çok basit sebep ‘kuraklık’! 

KURAKLIKTAN ETKİLENEN HAYVANLARIN FOTOĞRAFLARI YÜREK BURKUYOR


Foto muhabiri olan Ed Ram tarafından çekilmiş olan fotoğraf, Kenya'daki insanları ve hayvanları açlığa sürükleyen kuraklığın nasıl bir yıkıma sebep olduğunu gözler önüne seriyor. Kenya'nın The Star gazetesi, yakınlardaki Garissa ilçesinde 4.000 zürafanın ölüm riski ile burun buruna olduğunu ifade ediyor.  The Star gazetesinin haberine göre, 4.000 zürafa daha hayatını kaybetme riski ile karşı karşıya. Üstelik Risk altında olanlar sadece hayvanlar değil. Ülke yetkilisi Eylül ayında yapmış olduğu uyarıda, tahmini olarak 2,1 milyon Kenyalı'nın şiddetli kuraklık sebebi ile açlıkla karşı karşıya olduğu konusunda uyarı yaptı. Fotoğraflar iklim adaletsizliği konusunda bir kanıtı niteliği taşıyor. Fotoğraflar, küresel ısınmaya en az katkıda bulunan, fakat bundan en fazla zarar gören bölgelerin yaşadığı iklim adaletsizliğini de açık bir şekilde anlatıyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal