Zeki Müren'in Ölümünün 24'üncü Yılında Evine Ziyaretçi Akını

Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz isimlerinden Zeki Müren, ölümünün 24. yılında anılıyor. Usta eserlere imza atan 'Sanat Güneşi', ölüm yıl dönümünde, çok sevdiği Muğla'nın Bodrum ilçesinde sevenleri tarafından anıldı.

24.09.2020-12:18 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-12:08) Zeki Müren'in Ölümünün 24'üncü Yılında Evine Ziyaretçi Akını
Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz ismi Zeki Müren'in anısına, sanatçının senelerce yaşamını sürdürdüğü ve ölümünden sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzeye dönüştürülen evi, bir günlüğüne ücretsiz olacak şekilde ziyarete açıldı.

Tarihte bugün, 24 Eylül 1996 tarihinde, İzmir TRT Stüdyoları'ndaki programda fenalaşmıştı. Fenalaşmasının ardından daha fazla dayanamayarak yaşamını yitiren Zeki Müren'in Bodrum'daki evi, ölüm yıl dönümünde sevenleri tarafından ziyaretçi akınına uğradı.

Bodrum'da Zeki Müren'in son yıllarını geçirdiği evi, Türk Eğitim Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mehmetçik Vakfı arasında imzalanan protokolle 8 Temmuz 2000 tarihinde müzeye dönüştürülmüştü.

İki katlı müze, Müren'in 24'üncü ölüm yıl dönümünde hayranlarının ziyaretçi akınına uğradı. Sanatçı'nın kişisel eşyalarından elbiselerine, film arşivinden plaklarına, radyolarına, ödüllerine ve 1976 model klasik otomobiline kadar birçok eserin bulunduğu evi ziyaret eden hayranları, duygusal dakikalar yaşadı.

Usta isim Zeki Müren'in sevenleri, ölüm yıl dönümünde bir günlüğüne ücretsiz ziyarete açılan müze evini boş bırakmıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal