Yeşilçam’ın En Yakışıklısı Tarık Akan, Vefatının Dördüncü Yılında Anılıyor

Yeşilçam’ın en yakışıklısı, oyunculuğuyla gönüllere taht kuranı Tarık Akan, dört yıl önce bugün aramızdan ayrıldı. Vefatının dördüncü yılında özlemle anılıyor…

16.09.2020-09:20 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-09:25) Yeşilçam’ın En Yakışıklısı Tarık Akan, Vefatının Dördüncü Yılında Anılıyor

7 defa Altın Portakal’a layık görülen, 120 filmde rol alan Yeşilçam’ın usta oyuncusunun vefatının üzerinden 4 yıl geçti. Asıl ismi Tahsin Tarık Üregül olan sanatçı, 13 Aralık 1949'da dünyaya geldi.

Yeşilçam’ın ‘Ferit’i veya ‘Damat Ferit’i olarak bilinen Akan, filmlerde sıklıkla Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen ve Kemal Sunal ile başrollerin vazgeçilmeziydi.

Sinemaya geçmeden önce çok sayıda farklı işle ilgilenen akan, aslen Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunuydu. 

'Sinema Artist Yarışması'nda birinci olmasının üzerine, Makine Mühendisliği bölümünden ayrılarak Gazetecilik Yüksek Okuluna girdi.

'Solan Bir Yaprak Gibi' filmiyle 1971 yılında sinemaya ilk adımını attı ve bu filmin ardından Tarık Akan adını kullanmaya başladı.

7 defa Altın Portakala layık görülen oyuncu, yönetmen ve yazar Tarık Akan, yaşamı boyunca Türk sinemasının en yakışıklısı, en gözde oyuncusu oldu. 

Akan, 1981 yılının başında, 12 Eylül 1980 darbesine tanık oldu. Ve o dönemde Almanya’da yaptığı bir konuşma yüzünden Türkiye’ye döndüğünde tutuklandı. 2 yıl hapsi istendi ve yargılanarak 2 buçuk ay hücre hapsi cezası alan sanatçı, hapishane günlerini ve darbe sürecini 2002'de yayınlanan 'Anne Kafamda Bit Var' kitabını yazarak kaleme aldı.

Usta oyuncu, 16 Eylül 2016'da, akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede yaşama gözlerini yumdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal