Ramazan Ayında Öfke Kontrolü

Öfke kontrolü, ramazan ayında öfke kontrolü, oruçluyken öfke kontrolü konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

18.05.2018-11:12 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-11:06) Ramazan Ayında Öfke Kontrolü

Öfke kontrolü, ramazan ayında öfke kontrolü, oruçluyken öfke kontrolü ile ilgili detaylar haberimizde...

11 ayın sultanı Ramazan ayında oruç tutmanın tabii ki saymakla bitmez faydaları var. Fakat aynı zamanda oruç tutan bazı insanlarda psikolojik açıdan bir takım olumsuz etkileri olabiliyor.

Bunların başında gelen “öfke” belki de insanlığın en mutsuzluk verici duygusu. Ve “öfke kontrolü”, hem dini açıdan hem de psikolojik açıdan orucun amacına ulaşması yolunda önemli rol oynamaktadır. Bu kontrolü sağlamak için yapmanız gereken birkaç şey bulunmaktadır.

SESSİZ KALMA!

Rahatsız olduğunuz, söylemek istediğiniz bazı şeyler olabilir. Bunları eğer karşınızdaki kişiye zamanında aktarmazsanız, yani sessiz kalırsanız zaman geçtikçe içinizde biriktirdikleriniz büyür. Bunun sonucunda çevreye veya birine fiziksel ya da sözlü olarak zarar verme tehlikesinden kurtulmak adına, kendinizi düzgün bir biçimde, doğru zamanda, doğru üslupla ifade etmelisiniz.

NEFES TEKNİKLERİ VE SAKİNLEŞMEK

Odak noktanızı sizi öfkelendiren yerden farklı bir yere çevirmelisiniz. 5 saniye boyunca yavaşça nefes alın ardından tekrar yavaşça yaklaşık 10 saniye boyunca nefesinizi geri verin. Bu işlemi birkaç kez uygulayın. Eğer mümkünse, sizi öfkelendiren kişi veya ortamdan uzaklaşın.

ORUÇ TUTAN SİGARA TİRYAKİSİNİN ÖFKEYLE MÜCADELESİ

Özellikle sigara bağımlılarının Ramazan ayında öfke kontrolü konusunda, diğer kişilere oranla daha çok zorlandığı aşikârdır. Bu problem yalnızca Ramazan ayında ortaya çıkan bir problem değildir. Oruç tutmasanız dahi, eğer sigara bağımlısıysanız sigara içmeyi bıraktığınız andan kısa bir süre sonra vücudunuzda bir takım olaylar dizisi gerçekleşir. Vücudun kendini nikotinden temizleme çabası sonucunda ortaya çıkan mutsuzluk, kilo alımı gibi sebepler öfkenin de artışına sebep oluyor.

Bu olayların üzerine bir de açlık, susuzluk, sıcak hava eklenince, oruç tutan sigara bağımlılarının öfkelerini kontrol edebilmeleri gittikçe zorlaşıyor.

OLMUYORSA, ZORLAMA!

Ramazan ayına, 11 ayın sultanı denmesinin sebebi: açlığın zorluğunu anlamamızı sağlaması, elimizdekilerin kıymetini bilmemiz, birlik ve beraberlik ortamını oluşturması, nefse hakimiyeti arttırması gibi sebeplerdir.

Eğer, hiçbir şekilde öfkenize hakim olamıyor, kontrol edemiyorsanız bu noktada yapmanız gereken şey hem kendinizi mutsuz bir hale sokmamak hem de etraftakileri mutsuz etmemek adına profesyonel birilerinden öfke kontrolü eğitimi almak yahut oruç tutmamak olacaktır.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal