Peygamber Efendimiz'in Ramazan Ayı İle İlgili Bizlere Söyledikleri

Efendimiz Hz. Muhammed (sav), yaşamının her anında Müslümanlara örnek olmuştur. Ramazan ayı ile ilgili bizlere önemli hadisler söyleyerek Ramazanı nasıl değerlendirmemiz gerektiğini anlatmıştır.

12.06.2017-13:40 - (Son Güncelleme: 12.06.2017-13:45) Peygamber Efendimiz'in Ramazan Ayı İle İlgili Bizlere Söyledikleri

Ramazan ayı Peygamber Efendimiz (sav)'in değer verdiği önemli aylardan birisidir. Efendimiz bu aylarda ibadetlerine gereğinden fazla dikkat eder, sahabelerine ve ümmetine de dikkat etmeleri gerektiği hususunda açıklamalar yapardı. Efendimiz, bu ayda orucunun yanında gece ibadetleri üzerinde hassas bir incelik gösterirdi. Hz. Muhammed, Ramazan ayı ve oruç hakkında ümmetine gerek davranışları ve sünnetleri gerekse söylemiş olduğu hadislerle yok göstermeye çalışmıştır. Ramazan ayı ve oruç hakkında söylemiş olduğu hadislerden bir kaçı söyledir:

''Oruçlu olan kimse için iki sevinç vardır: Birisi orucu açtığı zamanki sevincidir, diğeri ise Rabbine kavuştuğu anki sevincidir.'' (Buhari, Savm, 2)

''Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincirle bağlanır.'' (Müslim, Sıyam 2)

''Oruç tutan kimse yalan söylemeyi ve yalanla iş yapmayı bırakmazsa onun yemesini terk etmesine Allah'ın ihtiyacı yoktur'' (Buhari, Savm, 8)

''Oruç tutunuz, sıhhat bulunuz.''

''Sahura kalkmak berekettir. Bir yudum su içseniz bile onu terk etmeyiniz. Çünkü Allah sahur için kalkanlara rahmet eder''

''Oruç tutun. Şüphesiz oruç Cehennem ateşine ve dünyanı kötülüklerine karşı kalkan görevi görür.

Efendimiz Hz. Muhammed'in bizler için söylemiş olduğu bu hadisler ışığında Ramazan ayıı dala maneviyatlı ve ibadetlerle dolu olarak gerçirmeliyiz. Efendimiz hiç bir ihtiyacı yokken bu kadar fazla ibadet etmesine karşılık insanların kendisine biraz çeki düzen vermesi gerekiyor. Özellikle Ramazan ayında bu eksiklerimizi telafi etmem mümkündür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal