Ömer Dönmez Kimdir?

Ömer Dönmez kimdir? Ömer Dönmez biyografisi nasıldır? Ömer Dönmez hayatı nasıldır? Ömer Dönmez ne zaman vefat etti? Ömer Dönmez kaç yaşında öldü?

23.06.2020-17:41 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-17:38) Ömer Dönmez Kimdir?

Ömer Dönmez, 13 Ağustos 1959 yılında Sakarya’da dünyaya geldi. 1 Şubat 2020 tarihinde İstanbul’da hayatını kaybetti.

Ömer Dönmez Ömercik filmleriyle tanınan oyuncudur.

Ömer Dönmez’in Hayatı

Ömer Dönmez, 13 Ağustos 1959 yılında Sakarya’da doğdu. Ömer Dönmez’in ilk çocukluk evresi Sakarya’da geçer. Burada dedesine ait bir şeker imalathanesi bulunmaktadır. Babası da bir şeker dükkanı işletmekteydi. Eniştesi Hamdi Bey tarafından, Ömer Dönmez’in sahip olduğu güzelliğin potansiyeli keşfedilmiştir. Ömer Dönmez, çok küçük yaşta, 4 yaşındayken ilk defa kameraların karşısına geçer.

1963 yılında başlayan Yeşilçam oyunculuğu macerası, Ömercik adıyla, Türkiye’de çok geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlar. Birbiri ardına filmler çekilir, Ömercik setlerde büyür. Bu tempolu hayata ayak uydurmakta zaman zaman zorlanır.

Bu süreç oldukça yoğun bir süreçtir, öyle ki Dönmez, on beş gün içerisinde iki film çektiklerini belirtir.

Ömercik serisi, genellikle, Ömer Dönmez’in kuzeni olan Zeynep Değirmencioğlu ile başrollerini paylaştığı filmlerden oluşmaktadır.

Ömer Dönmez, 40 ayrı filmde Ömercik karakterini canlandırdı. Bunun yanında onlarca farklı sinema filminde rol aldı. Bazı filmlerinde ünlü oyuncular Türkan Şoray, Cüneyt Arkın ve Ayhan Işık’la çalışma imkanı buldu.

Ömercik’in şöhreti, masum, mavi gözlü, sarı saçlı bir çocuk olmasından gelmektedir, ancak Ömer Dönmez de büyümeye devam etmektedir. Bu nedenle Ömercik filmleri geride kalır, o dönem sinemasında gençlik filmleri de revaçta olmadığı için Dönmez’in oyunculuk kariyeri yavaşlama dönemine girer.

Bu dönemde, babasının taksilerinde gizlice işe çıkmaya başlar. Bu süreçte, 17 yaşındayken, arabanın kelebek camını sıktığı tornavidanın talihsiz bir şekilde gözüne saplanması nedeniyle sol gözünü kaybeder.

Bu kazanın ardından derin bir bunalım dönemi geçiren Ömer Dönmez, sinema oyunculuğu kariyerine de ara verir.

Bir süre sonra, babasının emekli olmasıyla evin geçimi kendisine kalır. Kendisini keşfeden eniştesinin Kapalıçarşı’daki dükkanında konfeksiyon işleriyle bir süre uğraşır.

Daha sonrasında, Ömer Dönmez 4 yıl Avşa’da bir büfe işletir. Annesi ve babasıyla beraber Selimiye’de oturmaktadır. Daha sonra da emlakçılık yapmaya başlar.

Ömer Dönmez, 1965 yılında Prangalı Şehzade, 1967 yılında Ayrılık Saati, 1972 yılında Dinmeyen Sızı adlı filmlerle de öne çıkmaktadır. En son yer aldığı projeyle, İkinci Bahar adlı televizyon dizisinde canlandırdığı kuruyemişçi karakterine hayat verdi.

Ömer Dönmez’in Ölümü

Ömer Dönmez, vefatından önce mide kanseri ile mücadele etmekteydi. 1 Şubat 2020 yılında KOAH hastalığının yol açtığı kalp krizi nedeniyle, İstanbul’daki evinde yaşamını yitirdi. Cenaze töreni, Üsküdar Selimiye Camii’nde düzenlendi. Törene Edis Hun, rol arkadaşı Zeynep Değirmencioğlu ve İzzet Günay’ın yanında aile mensupları ve sevenleri katıldı.

Halk arasında “Ömercik” adıyla tanınıp sevilen Ömer Dönmez’in ölümü yasa neden oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal