Mardin'deki Dara Antik Kenti’ne Ziyaretçi İlgisi

Dara Antik Kenti, fotoğraf çektirmek isteyen turistlerin yanı sıra dünyaevine girecek çiftlerin dış çekim için tercihi haline geldi.

18.07.2020-16:00 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-15:59) Mardin'deki Dara Antik Kenti’ne Ziyaretçi İlgisi

Coronavirüs pandemisi sonrası, yeni normalde ziyaretçilerini yeniden ağırlamaya başlayan medeniyetler şehri Mardin'deki Dara Antik Kenti, fotoğraf çektirmek isteyen turistlerin yanı sıra dünyaevine girecek çiftlerin dış çekim için tercihi haline geldi.

Uzun süre sessizliğin hakim olduğu tarihi mekanda bulunan, Roma Dönemi'nde dini törenlerin yapıldığı ve yüzlerce kişinin bir arada gömüldüğü galeri mezarın da yer aldığı nekropol alanında, tarihi dokusu ve kültürel yapısıyla dikkat çeken Dara Antik Kenti’ne ziyaretçilerin ilgisi yoğun.

Doğu Roma İmparatorluğu'nun sınırını Sasanilere karşı korumak amacıyla kurduğu Dara Antik Kenti’ne olan ilgiden bahseden gönüllü rehberlerden Mehmet Kaya "Şu anda günde ortalama 3 bin kişiyi ağırlıyoruz. Misafirler maske takıyor. Sosyal mesafe kuralına uyuluyor." dedi.

Kenti ve bölgeyi ziyarete gelenlerin Dara Antik Kenti'ni mutlaka görmek istediğini ifade eden Kaya, "Bütün misafirlerimizi Dara'da ağırlamak istiyoruz. Burası mutlaka görülmesi gereken bir alan." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal