Macar Kültür Merkezi’nde Fotoğraf Sergisi

Macar kültürüyle ilgilenen ziyaretçilerine Macar Kültür Merkezi, yeniden kapılarını etkileyici bir fotoğraf sergisiyle açacak.

06.07.2020-12:07 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-12:02) Macar Kültür Merkezi’nde Fotoğraf Sergisi

Coronavirüs pandemisi nedeniyle bir süredir kapılarını kapalı tutan Macar Kültür Merkezi, yeni bir sergiyle kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor.

Fortepan Fotoğraf Arşivi’ndeki 80’den fazla analog fotoğrafın yer aldığı ‘Tuna - Tarihle Akan Nehir’ isimli sergi 7 Temmuz’da sanatseverlerle buluşacak. Serginin açılışı online ortamda yapılırken sonraki günlerde sergi salonuna maksimum 10 kişi alınabilecek.

AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Programı desteğiyle gerçekleşen Tuna’nın Dalgaları projesi kapsamındaki sergi, gerçek bir toplumsal bilgi kaynağı olan Fortepan Fotoğraf Arşivi’nden seçilmiş toplam 80’den fazla analog fotoğrafla Tuna Nehri’nin kıyısında, son yüz senede yaşanan olayları, eğlenceli anları, acılı zamanları gözler önüne seriyor.

Sergideki fotoğrafların geldiği Fortepan Fotoğraf Arşivi, 1990 yılından önce çekilmiş, özellikle şahsi fotoğrafları toplayan bir arşiv olarak 2010’da 5.000 adet fotoğraf ile kuruldu. On sene sonra, devamlı büyüyen bu koleksiyon, günümüzde 130.000 fotoğrafa ulaştı.

Budapeşte Robert Capa Çağdaş Fotoğraf Merkezi’nin küratörü Istvn Virgvölgyi, sergiyle ilgili şunları söyledi:

"Nehri, çoğu kez zamana benzetiriz; nehri görmemize rağmen nasıl içindeki su sürekli değişir, aynı şekilde şimdiki zamanı her ne kadar yaşasak da, anlar devamlı akmakta ama onları elimizde tutamayız. Fotoğraf, hem zamanı, hem suyu sonsuza dek pekiştirebilir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal